Okršaj debitanata

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.11.18. | 13:47

U prethodnih osam kola Steaua je ostvarila čak pet pobeda, na deobi je četvrte pozicije koja vodi na Fajnal-for, dok su Nišlije pobedile Izviđač i Metalurg, pa pružile žestok otpor Zagrebu, da bi, onda, taj pozitivan trend prekinule lošom igrom i ubedljivim porazom od Tatrana

U tekućem izdanju SEHA Gazprom lige, jedina dva debitanta su niški Železničar i Steaua iz Bukurešta, čiji je međusobni duel ostao za poslednje kolo prve polovine takmičenja.

Iza Nišlija je tronedeljna takmičarska pauza, ekipa je u međuvremenu ostala i bez sedmog letošnjeg novajlije golmana Danila Mihaljevića, ali se oporavio Marko Milosavljević i sada se valja prestrojiti i pripremiti za udarnički finiš polusezone, u kojem Želju očekuje čak pet teških mečeva u narednih dvadesetak dana.
"Bila je malo duža pauza između prethodne utakmice i ove koja nas očekuje sa Steauom. Iskoristili smo to da malo odmorimo igrače, ali i napravimo jedan mini ciklus priprema da podignemo formu, da se igrači koji su bili povređeni oporave i da izađemo spremni na utakmicu. Puno zavisi od toga u kojem će sastavu doći Rumuni. Oni su na nekoliko gostovanja putovali maltene sa jednom postavom, sa desetak igrača. Imamo najavu da će doći kompletni. Ja bih voleo da dođu najkompletniji, da vidimo koliko mi napredujemo. Naš problem i dalje je golmanska pozicija. Mi smo se u ovom periodu čak zahvalili Danilu Mihaljeviću na onome što je pružio, ali ne mislimo da je to bilo najbolje rešenje na toj poziciji. Oslonićemo se na domaće snage, Miloša Lazića i Darka Stošića, ali ako ti golman ne odbrani oko 15 lopti u ozbiljnim utakmicama, teško da možeš da napraviš dobar rezultat. Ja sam siguran da mi možemo da pobedimo ekipu iz Bukurešta, u kojem god sastavu da dođe. Sada će neko reći 'vidi ga ovaj Vujović je lud, kako on to hrabro izjavljuje', ali ja znam kako ova ekipa diše, očekujem jednu ozbiljnu utakmicu, veliku borbu i samo da igramo dobar rukomet", istakao je Veselin Vujović, šef stručnog štaba Železničara.

Izabrane vesti

Steaua je atraktivno ime, posebno za rukometne romantike, koji pamte neka zlatna vremena ovog sporta. Radi se o dvostrukom prvaku Evrope, doduše u poslednjoj deceniji je na domaćoj sceni u senci najpre Konstance, pa gradskog rivala Dinama. U prethodnih osam kola Steaua je ostvarila čak pet pobeda, na deobi je četvrte pozicije koja vodi na Fajnal-for, dok su Nišlije pobedile Izviđač i Metalurg, pa pružile žestok otpor Zagrebu, da bi, onda, taj pozitivan trend prekinule lošom igrom i ubedljivim porazom od Tatrana.
"Ne znam baš mnogo o Steaui. Znam da je tamo organizator igre naš reprezentativac Stefan Vujić, takođe i Krsto Milošević, ali znajući kakva je rumunska liga, koliko su kvalitetne rumunske ekipe i kako se tamo radi, očekujem tvrdu i vrlo borbenu utakmicu. Treniramo naporno, želimo da se jako suprotstavimo Steaui, nadam se i da će publika doći u velikom broju da nas podrži, ali ova utakmica nam, u osnovi, kao i sve dosadašnje, služi kao priprema za 'špic' sezone i ono što nas očekuje u plej-ofu Superlige. Jako smo mlada ekipa. Treba dosta vremena da se slože kockice. Za sada se sve to kreće u pozitivnom pravcu, uživamo upijajući lekcije Veselina Vujovića i verujem da će i ovaj meč biti potvrda tog uzleta", istakao je Aleksandar Pavlović, koji je usled pojačane konkurencije na poziciji levog krila, njegovoj izvornoj, a upražnjene na mestu srednjeg beka, na poslednjim mečevima upravo dobio ulogu glavnog organizatora igre Nišlija.

Meč u Čairu počinje večeras u 18 časova, a ulaznice se prodaju po ceni od 150 dinara za tribine i 200 za mesto u parteru. Utakmicu će suditi Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski iz Makedonije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 7499 SEHAL Zeleznicar - Steaua ki 1 1,95
Ukupna kvota1,95

SEHA - 9. KOLO

Sreda
18.00: (1,95) Železničar (8,00) Steaua (2,15)
20.15: (1,03) Vardar (20,0) Izviđač (16,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

SEHARK Železničarsportsko klađenjeVeselin Vujović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara