Okruglo, pa na ćoše: Real-Inter-Sergej-Modrić! Zajmovi, trampe, doplate... Ovo može da reši samo Superagent

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.08.18. | 12:47

U Milanu potvrdili da i dalje sanjanju najboljeg igrača Mundijala, u igru uključen i zaboravljeni Ramires

Sudbina Sergeja Milinkovića Savića visi u vazduhu. Ako se pre početka prelaznog roka činilo da sigurno napušta Lacio, u završnoj trećini letnje pijace niko ne može da tvrdi da će se to desiti, ali je sve više interesenata, zbog čega italijanski mediji nastavljaju da „vrte“ priču po kojoj napušta Olimpiko i ide ide direktno u – Real Madrid!

Interesovanje evropskog prvaka nije od juče. Pominjalo se i ranije da Florentino Perez želi da dovede srpskog bisera, s tim da, iako ima, nije spreman baš da plati 150.000.000 evra, koliko traži gazda rimskog kluba, Klaudio Lotitio. Kraljevići su išli do „stotke“, ali kad su naišli na zid, povukli su se i čekali povoljniji trenutak za napad. Možda i saveznika. Takav je, na primer, Žorž Mendeš. Iako je odveo Kristijana Ronalda u Juventus uvek je bio radio viđen gost u Realu. Uostalom, poslovni svet ne trpi emocije, pa ni Don Florentino nema šta da se ljuti na portuglaskog menadžera što mu je prvu zvezdu tima udomio u Kalčo, već će pokušati da njegove pregovaračke sposobnosti iskoristi kako bi Đulenu Lopetegiju pribavio 23-godišnjeg vezistu, na čijim izdanjima bi u bliskoj budućnosti mogla da počiva igra Madriđana. Tim pre što Luka Modrić ima 33 godine i pod uslovom da ostane na „Santjago Bernabeu“ prešao je zenit karijere.

Izabrane vesti

Italijanska TV stanica Sport medijaset plasirala je informaciju po kojoj će Mendeš – iako nije direktno Sergejev menadžer, već to naš Mateja Kežman – dobiti ovlaščenja da završi transfer u Real. I to tako što će Madriđani malo podići, a Lacio spustiti cenu. Navodno, obeštećenje bi trebalo da bude 120.000.000 evra. Španski velikan bi dobio igrača u kog može da ulaže, a Lotito odmah ogromnu količinu novca koju nigde drugde ne može da izvuče. Posebno ne od italijanskih klubova, dok su engleski (Mančester junajted i Čelsi), jedino platežno moćni kao Real, pritisnuti trkom sa vremenom pošto prelazni rok od ove godine završavaju već 9. avgusta, pre početka Premijer lige.

Sport medijaset uverava da će Lacio pristati na ovaj, jer će mu Superagent Žorže Mendeš utabati put ka realizaciji drugog posla. A to je dolazak Žoao Marija iz Intera. Trener Nerazura Lučano Spaleti ne vidi portugalskog vezistu projekciji tima, zimus ga je prosledio na pozajmicu Vest Hemu, nisu ni Englezi želeli da ga kupe, ali je procena da bi malo manje od trećine novca dobijenog od SMS-a Nebeskloplavi potrošili za bivšeg prvotimca Sportinga. Barata se sumom od 35.000.000 evra kojom bi Žoao Mario pokrio sredinu terena rimskog kluba.

Luka Modrić se čeka u Milanu

U celoj priči bi fudbalski dobro prošao i Inter, jer bi mu se ostvarila želja da kompletira tim potpisom Luke Modrića. Mada se pominjalo da su menadžeri Predrag Mijatović i Vlado Lemić glavni pregovarači, a u igri najpre bila pozajmica od 15.000.000 evra i obavezan otkup ugovora narednog leta od 50.000.000 evra...

Saznanje da bi baš Žorž Mendeš mogao da ubrza realizaciju posla i da u Madrid dovede Milinković Savića uticala bi na Florentina Pereza da popusti i izbriše početnih 15.000.000 evra na ime zajma, već da odmah inkasira 50.000.000 evra. Što uopšte nije malo novca za fudbalera u 33. godini života. A Inter bi kompletirao tim sposoban da uđe u ozbiljnu trku za Skudeto.
Klub je ovog leta pokazao da radi ozbiljno. Čelnici su pokušali da dovedu svakog igrača kog smo mi iz struke označili da bi bio pojačanje. Fudbaler Modrićevog kalibra bio bi važan za bilo koji klub na planeti, tako i naš. Nastaviću da sanjam zajedno sa našim navijačima, ali imamo sve što je potrebno da se izborimo sa situacijom bilo šta da se desi. Preostaje nam da čekamo, jer je transfer pijaca otvorena“, nagovestio je Lučano Spaleti da i dalje postoje šanse da trenira Modrića, iako njegov kolega u Realu Đulen Lopetegi uverava drugačije.

Otuda ne čuti što je ove informacije Sport medijaset plasirao pod vinjetom „svi srećni i zadovoljni“.

To je, ipak, samo jedna strana medalje.

Sergej između Reala i Intera

Druga glasi „SMS u Interu“. Ako milanskom velikanu propadne plan angažmana Luke Modrića (u sredu se vraća sa odmora i razgovaraće sa predsednikom Perezom o daljim koracima u karijeri), Nerazuri će pokušati ekspresno da realizuju dolazak Sergeja. Pri čemu će morati da pribegnu finansijskoj akrobatici, jer nemaju ni oni novca da odmah plate 150.000.000 na ime Lotitovih zahteva.

U tom slučaju Inter će ponuditi 30.000.000 evra odmah da bi doveo bivšeg člana Vojvodine i Genka na zajma, a obavezati se da ga narednog kupi po ceni od 70.000.000 evra. To nije sve, jer bi grupa Suning, većinski vlasnik Intera povukla kineske veze i iz Đangsua (kluba čiji je vlasnik takođe pomenuta korporacija) zahtevala da se Brazilac Ramires vrati u Italiju i ode u Lacio, kao deo trampe. Za džabe.

Na sličan način Milan pokušava da angažuje Sergeja. Utisak je, bez  posebnih šansi, jer nudi 40.000.000 odmah, još 80.000.000 da ga otkupi u junu 2019, a da pošalje jednog igrača na Olimpiko. Pominjao se najpre Džek Bonavenutra, a sad i Fabio Borini.

Naravno, tu je i treći italijanski konkurent za potpis. Juventus. Možda ne toliko odmah zagrejan, jer ima Miralema Pjanića, mada ako reprezentativac Bosne i Hercegovine ode, sedmostruki uzastopni prvak bi krenuo po Srbina.


tagovi

Sergej Milinković SavićLuka ModrićŽoao MarioLetnji prelazni rok 2018RamiresInterLacioŽorž Mendeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara