"Omladinci Čukaričkog - šampioni Srbije"
"Omladinci Čukaričkog - šampioni Srbije"

Omladinci Čukaričkog započinju evropski pohod: Sve zavisi od nas!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 12:58

"Prvi put igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i mislim da je to lepo iskustvo za klub i za igrače. Verujem da će im ovo doneti mnogo iskustva i nadam se da će posle ovoga doći još bolji dani za klub", rekao je šef stuke Mihajlo Jurasović

Omladinci Čukaričkog - šampioni Srbije

Omladinska selekcija Čukaričkog u sredu 28. septembra igra kvalifikacionu utakmicu za Ligu šampiona mladih u gostima protiv slovenačkih Domžala, a šef stručnog štaba Mihajlo Jurasović ocenio je da će nastup na evropskom takmičenju biti lepo iskustvo za klub i za igrače.

Izabrane vesti

Prvi meč na stadionu Športni park počinje od 18 časova, a revanš je zakazan za 19. oktobar u isto vreme.
"Ako budemo odigrali na našem nivou mislim da će ovaj dvomeč isključivo zavisiti od nas. Ekipa Domžala igra jako čvrsto i organizovano, ali ima svoje slabe tačke. Mi to moramo da iskoristimo kako bismo ostvarili dobar rezultat. Prvi put igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona i mislim da je to lepo iskustvo za klub i za igrače. Verujem da će im ovo doneti mnogo iskustva i nadam se da će posle ovoga doći još bolji dani za klub", rekao je Jurasović na konferenciji za novinare u klubu.

Ove sezone utakmice u kvalifikacijama omladinaca igraju fudbaleri 1998. godiše i mlađi, a prema pravilima UEFA ekipe mogu da registruju trojicu igrača godišta 1997.
"Imamo trojicu igrača 1997. godište, da je došlo do povreda bili bismo u problemu i ne bismo mogli da registrujemo nove. Prethodnog vikenda smo odložili utakmicu protiv Brodarca da ne bi došlo do povreda igrača, iako nismo imali praksu da otkazujemo utakmice ni kad je bio gušći raspored".

Slovenci se drže prepoznatljivog sistema u omladinskom pogonu
"Domžale u svojoj školi ima isti princip igre, pa i ova generacija igra slično kao i prethodna. Oni su ekipa koja bolje igra na strani nego kod kuće, ali mi ne želimo da razmišljamo o njihovom stilu igre, već da igramo kako mi znamo, napadački, da gajimo našu filozofiju, da igramo na gol više, da budemo dominantni", rekao je Jurasović.

Prvotimac Čukaričkog Erhan Mašović putovaće sa omladincima u Sloveniju, pošto mu je trener prvog tima Gordan Petrić to dozvolio. Jurasović je naveo da će u Sloveniju putovati 20 igrača od kojih će 18 biti u protokolu.

Kapiten omladinskog tima Stefan Šapić rekao je da ekipa motivisano ulazi u duel.
"Utakmica neće biti nimalo laka. Nismo toliko upoznati sa igrom Domžala, ali uveren sam da neće biti problema ako budemo pokazali sve što znamo. Motivisani smo, daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Šapić.

(FOTO: FK Čukarički)


tagovi

SuperligaSrbijaOmladinska Liga šampionaMihajlo JurasovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara