""
""

Omladinci obezbedili elitnu rundu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.11.16. | 19:24

Protiv Malte bio dovoljan minimalac

Posle ne baš lako ostvarene pobede u premijernom meču protiv Moldavije 2:0 (0:0), omladinska selekcija Srbije pobedila je u drugom meču prvog kruga kvalifikacija za EP u Gruziji vršnjake sa Malte 1:0 (1:0) i tako obezbedila prolaz u elitnu rundu kvalifiakcija. 

Izabrane vesti

Neizvesnost u meču u kome su izabranici selektora Milana Kosanovića bili veliki favoriti potrajala je svega 22 minuta. Tada je Zlatanović na asistenciju Petrova doveo našu reprezentaciju u zasluženo vođstvo. Imala je Srbija kontrolu igre, mogla da postigne još neki gol u prvom delu igre, ali na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Orlića.

U drugom poluvremenu slična priča. Selektor Kosanović izvršio je dve izmene, istina jednu u smiraj meča kada je Nikolić ušao umesto Adžića, a posle 15 minuta igre u nastavku, Vlahović je zamenio strelca jedinog gola Zlatanovića. Deset minuta pred kraj meča šansu je dobio i Birmančević umesto Petrova. Rezultat se, ipak, nije menjao i pored inicijative koju smo imali...

Na kraju pobeda koja je Srbiji omogućila plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EP u Gruziji 2017. Poslednji meč u grupi Orlići igraju 14. novembra protiv Švedske i tada će biti odlučeno ko ide dalje kao prvak ove grupe.

SRBIJA - MALTA 1:0 (1:0)
/Zlatanović 22/

Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi.
Gledalaca: oko 200.
Sudija: Tim Maršal (Severna Irska). 

SRBIJA: Ilić, Blagojević, Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Račić, Petrov, Nišić, Adžić (od 42. Nikolić), Zlatanović( od 60. Vlahović).

MALTA: Akvilina, Berman, Figeri, Brinkat, Borg, Pulis, Gvilamier, Sansone, Lapira, Huereb, Zamit.


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalorlićiomladinska reprezentacija SrbijeMilan Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara