"Stojanović, Miladinović i Aranitović"
"Stojanović, Miladinović i Aranitović"

Oni dolaze: Delije čekaju Stojanovića, Miladinovića i Aranitovića!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.15. | 18:44

Slobodan Klipa uveren da je samo pitanje trenutka kada će Zvezdini juniori početi da nose igru seniorskog crveno-belog tima

Stojanović, Miladinović i AranitovićU finalu su vršnjaci iz Partizana savladani sa više nego ubedljivih 73:51. Navijači uvek vole takve informacije. Ali ljude u Crvenoj zvezdi mnogo više od toga, pa i samog plasmana na završni turnir juniorske Evrolige, raduje potencijal koji su izabranici Slobodana Klipe demonstrirali tokom kvalifikacionog turnira u Beogradu.

Uostalom, od aktuelnog evropskog šampiona na U18 nivou dobri rezultati se podrazumevaju.
"Ovo je treća uzastopna godina da kao trener Zvezdinih juniora učestvujem na ovom truniru i ovo je naš treći trijumf. I prošle godine smo do prvog mesta stigli prilično ubedljivo i to je produkt našeg veoma dobrog i sistematskog rada. Imamo dobru selekciju, sa tim momcima se dobro radi i posledica svega toga je ovaj rezultat", kaže Klipa za klupski sajt.

Izabrane vesti

Ipak, titule na juniorskom nivou ne znače mnogo. Kkvalitet koji će isplivati iz mladog tima mnogo je bitniji. Vojislav Stojanović je primera radi ponovo izabran za najkorisnijeg igrača turnira. Na koga još treba da obrate pažnju vatreni navijači Zvezde?
"Stojanović je još jednom potvrdio kvalitet. Međutim, moram da istaknem i uz Stojanovića pohvalim Davida Miladinovića i Aleksandra Aranitovića koji su dali ogroman doprinos našem trijumfu. Kao što je Stefan Lazarević bio vezivno tkivo i u svakom smislu pokretač juniorskog tima prošle godine, tako su Aranitović i Miladinović, naravno uz Stojanovića, preuzeli tu njegovu ulogu ove sezone. Imali su nemerljivu ulogu u odbrani, najpozitivnije su uticali na timski duh i činili su saigrače boljima", ocenio trener Zvezdinih juniora.

Na pitanje o planovima i ambicijama za nastavak sezone Klipa je naveo da je želja da ovi momci pre svega individualno napreduju, da se razvijaju u igračkom smislu.
"Mi smo u dosadašnjem toku juniorske lige bez poraza i u narednom periodu ćemo te utakmice koristiti da se pripremimo za ono najvažnije što nas čeka, a to je Fajnal-ejt u Madridu. Sve te utakmice poslužiće nam za timski napredak i uigravanje", naglasio je Klipa, dodajući da u postojećem sastavu ima igrača koji će u dogledno vreme zauzeti mesto u seniorskom timu.
"To temeljim ne samo na osnovu njihovog talenta, već i posvećenosti u radu i fizičkim predispozicijama. Produkcija igrača iz našeg omladinskog pogona za prvi tim naš je osnovni cilj i naša velika želja", decidan je Klipa.

Navijači su nestrpljivi.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vojislav StojanovićJadranska ligaDavid MiladinovićFK Crvena zvezdaAleksandar Aranitović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara