Detalj iz okršaja Mensfilda i Linkolna iz 2012. godine
Detalj iz okršaja Mensfilda i Linkolna iz 2012. godine

Oni se baš ne vole

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.03.19. | 11:28

Večeras je na programu veoma važan meč u četvrtom rangu u Engleskoj

Polako, ali sigurno približava se kraj sezone u engleskoj Ligi Dva. Do kraja je ostalo da se odigra još osam rundi, a večeras će u Mensfildu biti stavljena tačka na 38. kolo. Tamo nas očekuje veliki derbi tamošnjeg ranga, jer će istoimeni tim ugostiti Linkoln koji je samo nekoliko godina ranije zabeležio jedno od najvećih iznenađenja u FA Kupu plasiravši se u četvrtfinale kao učesnik Konferencije. Đavoli su u međuvremenu uspeli da se popnu stepenicu više - sada su u četvrtom rangu, a vrlo verovatno će naredne sezone nastupati u Ligi Jedan.

Mensfild je imao mnogo problema sa povredama u zadnjoj liniji u poslednje vreme, međutim deluje da će Met Preston i Rajan Svini moći da nastupe na večerašnjem susretu što bi umnogome olakšalo posao treneru domaće ekipe. Nije baš sjajna situacija sa povredama ni u Linkolnu, ali će Đavoli bez obzira na to na raspolaganju imati veoma jak sastav večeras.

Izabrane vesti

Nakon četiri vezana remija u prvenstvu, Linkoln se vratio na pobedničke staze i zabeležio četiri pobede u poslednjih pet utakmica. Sa druge strane, Mensfild igra krajnje promenljivo, a brojke kažu da su domaći zabeležili dve pobede, dva poraza i remi u poslednjih pet kola. Ovi timovi su se ove sezone već sastali dva puta, a Linkoln još uvek ne zna za pobedu, iako je oba puta bio domaćin. U borbi za EFL Trofej, Mensfild ih je uspeo da ih eliminiše iz daljeg takmičenja, dok je u prvenstvu bilo nerešeno na Sinsil Banku, 1:1.

Da su Đavoli zaista najveći favoriti za plasman u rang iznad govori i njihova neverovatna forma - poslednji put su izgubili na Boksing Dej, a to im je zapravo jedini poraz u ligi još od oktobra prošle godine. Sada će gostovati timu koji se trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli i želeće da taj niz produže.

Nije tajna da se navijači ova dva tima ne vole - u jednoj od anketa koju je nedavno sproveo Fudbalski savez Engleske, rezultati su pokazali da su ljubitelji Đavola u 89 posto slučajeva označili da ne vole Mensfild. Samo jedan tim je omraženiji u Linkolnovom društvu - Grimzbi Taun.

Trener gostujuće ekipe, Deni Kauli ima samo reči hvale za protivnika i nada se da će Linkoln ponovo pokazati zube i odneti čitav plen.
„Mensfild je sastavio veoma dobar tim. Imaju mnogo igrača na pozajmici iz Notingem Foresta, a ti momci su sigurno za klasu iznad ove lige. Ulazimo u susret puni samopouzdanja, sakupili smo 75 poena na deset kola pred kraj šampionata, a upravo toliko smo imali za čitavu prošlu sezonu. Ne želimo da stanemo, još je posla pred nama i želimo što pre da obezbedimo promociju.“

Uzvratio je i Dejvid Flitkroft, trener domaćih - kaže da će ključ pobede biti u napadačkom stilu koji gaji njegova ekipa.
„Linkoln je neverovatan. Igraju sjajno tokom čitave sezone, odlični su i imaju dosta mladih igrača koji grizu i koji su željni dokazivanja. Kada imate jedan takav tim, rezultati ne mogu da izostanu. Sa druge strane, mi ćemo večeras imati dvanaestog igrača u vidu naših navijača. Želećemo da napadnemo od samog starta, da ne dozvolimo protivniku da se mnogo pita i nadam se da ćemo u tome i uspeti.“

Uz veliku utakmicu dolazi i velika odgovornost. Prepoznali su to čelnici lige, pa su kao glavnog arbitra ovog susreta angažovali Grejema Skota koji je poslednjih šest mečeva odsudio u Premijer Ligi. Ima ovaj sudija iskustva i sa utakmicama u nižim rangovima ove sezone, pošto je tokom godine sudio dva meča u Ligi Dva.

ENGLESKA 4 - 38. KOLO

Petak

Njuport - Čeltenam 1:0 (0:0)

Subota

Jeovil - Meklsfild 0:2 (0:2)
Svindon - Port Vejl 0:0
Nots Kaunti - Morekamb 0:0
MK Dons - Stivenidž 1:1 (0:1)
Grimzbi - Northempton 0:0
Forest Grin - Karlajl 1:1 (1:0)
Egziter - Kolčester 3:0 (1:0)
Kru - Krouli 6:1 (4:1)

Ponedeljak

20.45: (2,80) Mensfild (2,75) Linkoln Siti (2,80)

Piše: Srđan Todorović
Foto: Reuters


tagovi

Engleska 4

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara