"Važno je učestvovati?"
"Važno je učestvovati?"

Oni su društvo za negativne rekorde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.15. | 11:38

Znate li koja su četiri najteža poraza u kvalifikacijama za EURO 2016? Odgovor je 8:1 i tri puta po 7:0. Znate li ko je upisao pomenute poraze? Gibraltar

Važno je učestvovati?

Reprezentacija prekomorske teritorije Ujedinjenog Kraljevstva u ovogodišnjem kvalifikacionom ciklusu prvi puta našla se među „velikim momcima“. Kada su okupili nacionalni tim i, primera radi, remizirali s Estonijom, a pobedili Maltu, činilo se da neće biti „kanta za napucavanje“. No onda su došle takmičarske utakmice, ozbiljni protivnici i ipak se pokazalo da su momci iz Gibraltara tek amateri koji igraju iz gušta.

Izabrane vesti

Sinoć je Gibraltar gostovao kod Poljske predvođene Levandovskim. Dobra vest - postigli su gol. Loša vest - primili su ih čak osam, najviše u ovim kvalifikacijama na jednoj utakmici. Poljaci su im tako u 180 minuta čak 15 lopti tutnuli iza leđa! U prvom susretu su ih dobili sa 7:0, baš kao i Irska i Nemačka.

U osam odigranih kola Gibraltar, jasno, nema niti jedan bod. Osim Poljacima, dali su gol i Škotima na Hempden Parku. Gol razlika im je svejedno zastrašujuća – 2:46!

Do kraja ih čeka gostovanje u Gruziji i domaća utakmica sa Škotskom. Vrlo je izvesno da će ciklus završiti sa više od 50 primljenih golova, odnosno u proseku preko pet po utakmici. Time će preuzeti primat najgore reprezentacije ovih kvalifikacija od San Marina za kojeg je obično rezervisana ta neslavna titula. Selekcija treće najmanje evropske države u sedam utakmica ima gol razliku 0:25. Ali i jedan bod protiv Estonije...

Međutim, Gibraltar je bolji u rubrici „postignuti golovi“. I dok to nije naročit uspeh u poređenju sa San Marinom, prijatno pak zvuči ono što su primetili, pogađate, Englezi. Gibraltar je naime postigao isto onoliko golova kao i Grčka, nekadašnji prvak Evrope?!

Rezultati Gibraltara u kvalifikacijama za EURO 2016:

Gibraltar - Poljska 0:7
Irska - Gibraltar 7:0
Gibraltar - Gruzija 0:3
Nemačka - Gibraltar 4:0
Škotska - Gibraltar 6:1
Gibraltar - Nemačka 0:7
Gibraltar - Irska 0:4
Poljska - Gibraltar 8:1

Ukupna gol razlika - 2:46

Piše: Marko Šepat/Germanijak.hr
Foto: Action Images;


tagovi

reprezentativni fudbalKvalifikacije za EURO 2016gibraltarEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara