"Stadion Partizana"
"Stadion Partizana"

Oprez navijači – ko dođe posle 18.30 neće ući na derbi!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.10.14. | 14:25

"Pokažimo da nismo rasisti, huligani, varvari", ističe se u saopštenju crno-belih. Kapije stadiona u Humskoj biće otvorene u 16.30, a zatvorene pola sata pre početka duela Partizana i Crvene zvezde

Stadion PartizanaBezbednost iznad svega! Uprava Partizana i firma Guard Rovčanin D.O.O. Beograd apelovali su na navijače beogradskih večitih rivala da na 147. derbi susret crno i crveno-belih dođu barem sat vremena pre početka jer im u suprotnom neće biti omogućen ulazak na stadion u Humskoj!

Kapije stadiona Partizana će, naime, biti otvorene u 16.30, a zatvorene već u 18.30. Posle toga niko neće moći da uđe na tribine! A pošto ne sumnjamo da će biti i redova jasno je da bi dolazak u 18.30 bio okarakterisan kao zakasneo. Blagajne će stoga raditi do 18 sati.

Izabrane vesti

Uprava crno-belih navodi da će 147. večiti derbi  sa Crvenom zvezdom biti pod posebnom lupom zbog nedavnih incidenata u susretu reprezentacija Srbije i Albanije, te da navijači i klubovi moraju da budu jedinstveni kako ne bi dodatno pogoršali sliku o domaćem fudbalu i narodu uopšte i negativno uticali na odluku Uefe o pomenutoj okršaju.
"Dokažimo sutra da nismo rasisti, huligani, varvari, dokažimo da su uvrede koje ovih dana stižu na naš račun neistinite i pogrešne. Dokažimo da najvažnija utakmica srpskog fudbala može da protekne u fer i sportskom navijanju i da bezbednost aktera i gledalaca nije i neće biti ni na koji način ugrožena. Prepustimo fudbalerima da na terenu reše ko je bolji u ovom trenutku, nemojmo se nadmetati u nasilju, prostaklucima i primitivizmu, takvo ponašanje nije primereno tradicijama i vrednostima našeg naroda, to nismo mi", ističu u Humskoj i dodaju da su, nažalost, moguće provokacije neke "treće strane".
"Bilo kakvim političkim porukama i parolama nije mesto na sportskim borilištima".

Firma Guard Rovčanin security D.O.O, koja već godina organizuje redarsku službu na stadionu Partizana, apelovala je na navijače da ne pokušavaju da na tribine unose predmete koji mogu povrediti druga lica kao što su drvena ili metalna koplja za zastave, bejzbol palice, oružje, upaljači, novčići i slično.
"Ne pokušavajte unositi alkoholna pića, Ne pokušavajte unositi bilo koja pirotehničko sredstvo kao što su svetleće baklje, petarde, dimne kutije, topovske udare. Ne unositi napitke za osveženje u staklenoj i plastičnoj ambalaži", navode u tom preduzeću i pozivaju navijače da ne vređaju tuđa nacionalna, verska i druga osećanja, da ne pokušavaju da uskaču na teren, te da ne oštećuju sedišta na tribinama i drugi inventar.
"Utičite i na druge da to ne čine".

Zaista, pokažimo Evropi da nismo barabe.

(FOTO: Action Images)


tagovi

147. večiti derbiFK Crvena zvezdadelijegrobarinavijačiFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara