""
""

Ðorđević: Odgovorili smo Slovencima na pravi način

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 23:03

Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek bi trebalo da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom", rekao je Ðorđević posle utakmice u Banjaluci

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević posle pobede nad Slovenijom u prijateljskoj utakmici zahvalio se publici u Banjaluci na sjajnoj atmosferi i poručio da je ta podrška opustila njegov tim.

Izabrane vesti

Srbija je u poslednjoj proveri pred početak Evropskog prvenstva u hali Borik u Banjaluci savladala selekciju Slovenije 95:88 posle produžetaka.
"Želeo bih da se u ime igrača, stručnog štaba i mene licno, zahvalim publici u Banjaluci, koja nas je sjajno docekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek bi trebalo da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom", rekao je Ðorđević za sajt KSS.

On je poručio da je slovenacka reprezentacija je odlicno pripremila utakmicu i izvukla pouke posle poraza od Srbije u Ljubljani pre samo dva dana.
"Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet "malih" igrača. Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Moji igraci su odgovorili na isti nacin, ušli su u duel i pravu košarkašku bitku".

Selektor Srbije nije bio zadovoljan što su njegovi izabranici promašili čak 17 slobodnih bacanja.
"To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka", zaključio je Ðorđević.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Eurobasket 2015Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara