"Vođe Zenita"
"Vođe Zenita"

Oreol nepobedivosti traje - Zenitu prvi trofej u sezoni, CSKA da se zapita (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.16. | 19:49

Klub iz Sankt Peterburga slavio s 1:0 i došao do osvajanja Superkupa Rusije

Vođe ZenitaNeutralni teren, snage su odmerili prvak države i osvajač Kupa. Zenit je u prvoj bici ove sezone bio bolji i nadigrao aktuelno šampiona Rusije CSKA s 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je Hoze Maurisio U 22. minutu i time je doneo ne samo trofej svom klubu već i psihološku prednost pred naredne borbe.

To znači da Armejci i dalje, posle više od dve godine, nisu savladali Zenit. Poslednji put su to učinili u martu 2014. godine.

Izabrane vesti

CSKA jednostavno nije imao rešenja za organizovanu igru Zenita koju je postavio Lučesku. Rumun je taktikom razbio Leonida Slutskog koji će posle neuspeha sa reprezentacijom imati problema i na klupskom nivou. Armejci su bili napadački impotentni na stadionu Lokomotive u Moskvi, nisu imali previše ideje. Videlo se koliko im nedostaje Ahmed Musa, dok se nedostatak Hulka koji je otišao u Kinu nije previše primetio u redovima Zenita.

Šatov i Dzjuba su preuzeli teret, tu su i iskusni Keržakov i Žirkov. Kod CSKA Lasina Traore nije uspeo da bude dovoljno dobar u napadu, skoro da se nije video. Zoran Tošić je igrao sat vremena, ali nije imao veći učinak, dok je Vukašin Jovanović meč posmatrao sa klupe.

ža je obema ekipama jako stalo da pobede videlo se sredinom drugog poluvremena kada je došlo do koškanja i odgurivanja, pa je sudija Karasev možda propustio da pokaže poneki crveni karton.

Akcija koju je završio Maurisio vredna je trijumfa Zenita od 1:0. Taman za koliko je bio bolji. 

Ovo je četvrti Superkup Zenita u klupskoj istoriji.

(FOTO: Action images)


tagovi

RusijaPremijer ligaMaurisioEvropaCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara