"Gajin i Gošić sa ostatkom stučnog štaba Jagodine"
"Gajin i Gošić sa ostatkom stučnog štaba Jagodine"

Organizator brani Jagodince: Došli su bez dresova i kopački!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.16. | 09:00

"Kada je trebalo da krenu iz Beograda za Istanbul, ostali su bez petorice članova, a između Istanbula i Akre bez još sedam igrača. Ovde su stigli sa 13 članova, od čega je bilo 11 igrača i dva zvaničnika", otkrio je Erik Opong

Gajin i Gošić sa ostatkom stučnog štaba Jagodine

Izvršni direktor fudbalske organizacije "Pacifik fudbal Gana limitid", organizatora meča povodom proslave 80 godina postojanja Asante Kotokoa Erik Opong stao je u odbranu fudbalskog kluba Jagodina i otkrio da su igrači srpskog kluba u Ganu došli bez dresova i kopački, kao i da su zbog loših vremenskih uslova i odloženog leta u turskoj doputovali sa svega 11 igrača.

Izabrane vesti

Stoga su Jagodinci bili prinuđeni da za ovaj meč praktično pozajme nekoliko tamošnjih fudbalera.
"Veći deo Istanbula je bio pod snegom, što je izazvalo velike gužve. Kada je trebalo da krenu iz Beograda za Istanbul, ostali su bez petorice članova, a između Istanbula i Akre bez još sedam igrača. Ovde su stigli sa 13 članova, od čega je bilo 11 igrača i dva zvaničnika. Takođe, njihov prtljag je ostao u Istanbulu, nisu imali dresove ni kopačke, pa smo im pronašli komplete", rekao je Erik Opong, a prenosi ghanasoccernet.com.

Jagodincima bi još veći problem mogli da naprave čelnici Tehiman Sitija, koji su zapretili tužbom zbog toga što su Ćurani protiv Kotoka na teren izveli i jednog igrača koji je pod ugovorom sa njihovim timom. U Jagodini tvrde dan klub nije ništa uradio mimo dogovora.
"Agencija iz Gane koja je organizovala naše gostovanje nam je dala četvoricu fudbalera. I rekli su da su svi oni bez ugovora i kluba. Jagodina nije učinila ništa na svoju ruku, tako da nije ni odgovorna. Naša ekspedicija je trebalo da broji 25 ljudi, 18 fudbalera i sedam članova stručnog štaba i Uprave. Pasoši su bili poslati na viziranje, a zatim su krenuli problemi. Prvog januara avion za Istanbul nije poleteo, da bi 2. januara za Tursku otputovalo samo 11 igrača i dvojica članova kluba. Ostali nisu dobili vize", rekao je generalni sekretar Ćurana Slavko Gajin za Novosti.

I pored svih muka Jagodinci su želeli da ispoštuju domaćina i pojave se u Gani, pa makar i sa samo 11 igrača.
"Nismo hteli da odustajemo i kvarimo proslavu, ali u Ganu nije stigla nijedna torba sa opremom. Zalutale su negde u Istanbulu, pa nam je domaćin pozajmio kompletnu opremu, sa sve kopačkama. Onda nam je agencija dodala još tu četvoricu fudbalera kako bismo mogli da odigramo meč. Prešli smo preko svega toga, ali ne možemo da prihvatimo na kraju da smo krivi za bilo šta", zaključio je Gajin.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlavko GajinJagodinaErik OpongAsante Kotoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara