""
""

Orlići krenuli ka Prvenstvu Evrope: Adžić asistira, Dinga pogađa za potop Moldavaca

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.11.16. | 15:56

Posle današnjeg trijumfa (2:0) omladinskoj selekciji Srbije potrebna pobeda protiv Malte za plasman u narednu rundu kvalifikacija

Prvo, pa – pobeda. Omladinska reprezentacija Srbije zabeležila je prvi trijumf u prvom kolu kvalifikacione grupe za odlazak na Prvenstvo Evrope 2017. godine. Teže nego što se očekivalo, ali ipak zasluženo izabranici Milana Kosanovića su u Staroj Pazovi savladali defanzivno orijentisane, ali uporne Moldavce – 2:0.

Mnogo znoja i truda morali su da ulože pripadnici „klase 1998“ kako bi na pravi način otvorili kvalifikacioni turnir. Velika inicijativa tokom celog meča naplaćena je tek u 84. minutu. Tada je rezervista Adžić centrirao, a štoper i kapiten Srbije Domenik Dinga se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju i sproveo loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Trijumf je potvrdio Nišić u drugom minutu sudijske nadoknade.

Veliki kamen sa srca pao je Orlićima. Bili su drastično bolji čitav meč, o čemu svedoči podatak da su samo u prvom poluvremenu imali 11 šuteva ka golu Moldavije. Srbija je igrala sa dva klasična napadača, ali jednostavno brava Moldavije je bila neprobojna.

Trijumf protiv Moldavije otvorio je našoj selekciji vrata drugog kola kvalifikacija. Srbija se u narednom kolu sastaje sa Maltom, a pobeda iz tog meča garantuje siguran prolaz dalje. Šveđani su u drugom meču naše grupe savladali Maltu – 4:0.

U narednu rundu kvalifikacija proći će dve prvoplasirane ekipe iz naše grupe.

Srbija je igrala u sledećem sastavu: Ilić – Dinga, Mašović, Bošnjak – Gojkov, Nikolić (od 65. Adžić), Petrović, Birmančević, Račić (od 88. Nišić) - Vlahović (od 73. Petrov), Zlatanović


tagovi

SrbijaMoldavijaMilan KosanovićLuka AdžićEvropaDominik Dinga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara