"Ivanović"
"Ivanović"

Orlovi imaju viziju: Oktobar mesec odluke, ali onaj sledeće godine

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.10.16. | 14:44

"Nemam pritisak, najbitnije je da sam potpisao za Napoli, čija sam želja bio prethodna tri prelazna roka. Hteo sam samo u Napulj, dobro organizovan klub, koji igra Ligu šampiona. Što se tiče brojki, do pre nedelju dana nisam ni znao cenu, ali to mi ne stvara pritisak. Igraću najbolje što mogu", kaže Nikola Maksimović

IvanovićKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da veruje da dueli sa Moldavijom i Austrijom, neće ništa odlučiti, kao što je to slučaj bio u prošlom kvalifikacionom ciklusu, već da će to biti oni u oktobru naredne godine kada će biti poznati putnici na Svetsko prvenstvo u Rusiju.
"Dugačak je ciklus od dve godine. Trebalo bi da nam sledeći oktobar bude presudan i da odlučujemo o plasmanu u Rusiji. Do tog oktobra moramo da odradimo ovaj, a onda novembar i praktično celu godinu sledeću. Moramo da izađemo još bolji, ova ekipa zaslužuje plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Ivanović novinarima u SC FSS u Staroj Pazovi.

Defanzivac Čelsija dodao je da bi bod protiv Republike Irske dobio na značaju, ukoliko bi Srbija ostvarila pobedu u Moldaviji u četvrtak.
"Tri boda protiv Moldavije su ista ona tri boda kao i protiv Austrije. Nama je potrebno da iz svake utakmice kupimo bodove. Reprezentacije koje zabeleže pobede protiv Moldavije i Gruzije mogu da računaju na plasman na Svetsko prvenstvo".

Izabrane vesti

Verujete li u Orlove? Pobeda u Moldaviji plaća 1,38

Ivanović ističe da bi trijumf u Kišinjevu doneo potrebno samopouzdanje pred meč sa Austrijom u Beogradu.
"U reprezentativnom fudbalu svi imaju kvalitet i igraju na neku kartu. To je nešto što fudbal čini zanimljivim. Favoriti smo protiv Moldavije i pobeda nam je bitna da bismo dobili na samopouzdanju".

Kostić

Napadač Filip Kostić rekao je da bi sve sem pobede u Moldaviji bio veliki neuspeh.
"Očekujem dve teške utakmice u jako bitnoj nedelji za nas. Očekujem tri boda u Moldaviji, iako nijedan protivnik u grupi nije lak", rekao je Kostić i potom se osvrnuo na utakmicu sa Austrijancima, čije igrače dobro poznaje iz Bundeslige.
"Pratio sam ih na Evropskom prvenstvu, znam ih dosta. Igrao sam sa Klajnom i Harnikom u Štutgartom, kvalitetni su igrači. Potrudiću se da postignem gol i nastavim niz", izjavio je strelac prvog gola Srbije u kvalifikacijama.

Želja selektora Muslina: Svih šest bodova hoću ja!

Dušan Tadić i Nikola Maksimović poručili su da maksimalno ozbiljno shvataju utakmicu sa Moldavijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i dodali da sigurno neće potceniti rivala.
"Trenutno nam je najbitnija utakmica sa Moldavijom i ona je jedina u fokusu. Nezgodni su, a kada gube ne bude to lako... Za nas nema lakih protivnika, ali potrudićemo se da olakšamo sami sebi posao. Nadam se da ćemi osvojiti tri boda i onda razmišljati o Austriji", rekao je Tadić novinarima u Staroj Pazovi.

On je istakao da još uvek žali da pobedom protiv Republike Irske, jer smatra da je remi nepravedan ishod.
"Dobili smo na samopouzdanju, igrali dobro i ispunili sve zahteve selektora. Zaslužili smo da pobedimo, ali nismo uspeli, nadam se da će sada rezultat da prati igru".

Tadić veruje da pristup utakmici u Kišinjevu neće biti isti kao često ranije protiv "malih" rivala.
"Imali smo u prošlosti problema sa autsajderima, ali mislim da se to neće desiti. Maksimalno ozbiljno shvatićemo utakmicu", kazao je vezista Sautemptona.

Povratnik u državni tim Nikola Maksimović rekao je da niko neće potceniti Moldaviju.
"Kada se sve pogleda ništa sem pobede nam ne igra. Isto tako neće biti lako, ne možemo unapred da računamo na trijumf. Želimo da damo maksimum, ostvarimo tri boda i rasterećeniji dočekamo Austriju".

Maksimović je izjavio da ne oseća dodatni pritisak nakon što je prelaskom u Napoli za 29 miliona evra postao najskuplji srpski fudbaler u istoriji.
"Nemam pritisak, najbitnije je da sam potpisao za Napoli, čija sam želja bio prethodna tri prelazna roka. Hteo sam samo u Napulj, dobro organizovan klub, koji igra Ligu šampiona. Što se tiče cifara, do pre nedelju dana nisam ni znao cenu, ali to mi ne stvara pritisak. Igraću najbolje što mogu", zaključio je Maksimović.

(FOTO: Action images)


tagovi

Branislav IvanovićEvropaMoldavijareprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara