""
""

Oslabljena Mega poražena u Laktašima, ali kakav je debi imala nova vedeta Igokee!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.16. | 22:45

Danilo Šibalić ostvario učinak od 21 poena, sedam skokova, dve asistencije, dve ukradene lopte i četiri iznuđena faula i na najbolji mogući način predstavio se publici u Laktašima

Ono što je pobeda Sutjeske u Skoplju i najavila u nedelju uveče zaista se i dogodilo u poslednjoj utakmici 19. kola Jadranske lige! Košarkaši Igokee lako su izašli na kraj sa desetkovanom Megom, za koju nisu igrali Alfa Kaba i Danilo Nikolić, a sve zasluge za rutinski trijumf Igosa idu na račun novajlije - Danila Šibalića! Momak koji je u Aleksandrovac stigao kao zamena za nedavno otpuštenog Ivana Radenovića i koji je donedavno igrao Košarkašku ligu Srbije u Smederevu odigrao je debitantsku utakmicu kakva se samo poželeti može! Čak 21 poen (4/10 za tri), sedam skokova, dve asistencije, dve ukradene lopte i četiri iznuđena faula, čime se na najbolji mogući način predstavio se publici u Laktašima - 80:75 (25:17, 19:19, 25:26, 11:13). 

Izabrane vesti

To znači da je sada razlika timova plasiranih od petog do poslednjeg mesta na tabeli - jedan bod! Do kraja sezone sve će biti moguće. 

Fantastičan meč viđen je u Laktašima. Prepun uzbuđenja, čak i velikog povratka gostiju iz Sremske Mitrovice i kratkog preokreta rezultata, ali na kraju Igokea je zasluženo slavila. 

Na krilima novog tandema Šibalić - Radivojević (zajedno ubacili čak 42 poena) Igokea je povela rezultatom 17:4, a izuzetno slab početak Mege i nije neki novitet ove sezone. A baš kao i u mnogim prethodnim utakmicama, tim iz Sremske Mitrovice uspeo je da se vrati u život, najviše zahvaljujući Luvavuu i Jaramaza. Srce na terenu ostavili su gosti, čak u finišu trećeg kvartala i došli do kratkog, minimalnog vođstva. Ali bez Kabine i Nikolićeve pomoći više se nije ni moglo i njihovo odsustvo posebno se osetilo u oba reketa. Ostatak ekipe nije uspeo da popuni veliki prostor koji se stvorio, uprkos velikom utrošku energije. 

Jednostavno, streljački odred predvođen Šibalićem i nekadašnjim plejmejkerom Crvene zvezde nije dozvoljavao da Mega odnese pobedu. A u trenucima kada ovom dvojcu nije išlo, Krstić i Pešaković bili su tu da "pokriju" saigrače i pruže im više nego adekvatnu pomoć. 

Uz Šibalića najefikasniji u Igokei bio je Vuk Radivojević takođe sa 21 poenom (5/11 za tri), ali i osam skokova i dve asistencije, te Nemanja Krstić sa 14 poena. Ogroman uticaj na igru Igosa imao je i Nikola Pešaković, koji je pogodio dve važne trojke i tako odbio napade Mege. Na drugoj strani Ognjen Jaramaz imao je 22 poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, Timoti Luvavu je imao 15 koševa, tri skoka i dva završna dodavanja. Boris Savović, koji gotovo i da nije imao odmor, ubeležio je 13 poena, sedam skokova i šest izgubljenih lopti.

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Igokea/Nenad Vuruna)


tagovi

Vuk RadivojevićTimoti LuvavuSrbijaOgnjen JaramazNemanja KrstićMega LeksJadranska ligaIgokeaDanilo ŠibalićBoris Savović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara