Oslabljeni Partizan mučio Cedevitu, pa porazom završio Jadransku ligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.03.18. | 20:36

Crno-beli bez Veličkovića i Vilijamsa Gosa poklekli u poslednja tri minuta u Zagrebu, hrvatski šampion pogodio čak 14 trojki

Košarkaši Partizana porazom od Cedevite u Zagrebu sa 85:75 završili su takmičenje u Jadranskoj ligi u sezoni u kojoj tek drugi put u istoriji nisu uspeli da izbore plasman u plej-of.

Istovremeno, Cedevita je sačuvala šanse da osvoji drugo mesto, ali to će zavisiti od ishoda meča Budućnost - FMP Železnik u ponedeljak.

Izabrane vesti

Uprkos porazu, trener Partizana Nenad Čanak može da bude zadovoljan nekim segmentima igre, pogotovo što u timu nije bilo rovitih Novice Veličkovića i Najdžela Vilijamsa Gosa, a povređen je i Đoko Šalić.

Sa druge strane, crno-beli su u drugom poluvremenu na momenta ponovo ozbiljno “trokirali” u odbrambenim zadacima. Sada Partizanu predstoji više od mesec dana pauze do početka takmičenja u domaćoj Superligi u koju bi klub iz Humske trebalo da uđe jači i za centra Amidu Brajmu.

Partizan je odigrao kvalitetno prvo poluvreme s obzirom na izostanak dvojice najboljih igrača ove sezone. Posle plus sedam Cedevite na samom startu, razigrali su se Kvami Von i Aleksandar Aranitović i počeli da pogađaju iz svih pozicija.

Domaća ekipa delovala je u dobrom delu druge četvrtine prilično uspavano i tromo, pa nije bilo ni čudo kada je Partizan došao do velikih plus 11 (31:20).

Trener Cedevite Jure Zdovc morao je da uzme tajmaut, nakon čega su domaći reagovali. Najpre su napravili seriju od 7:0 i potpuno se vratili u igru. Poveli su u jednom trenutku sa 35:34, ali je Partizan uspeo da sačuva rezultatsku prednost.

U drugom poluvremenu košarkaši Cedevite nastavili su da forsiraju šut za tri poena, ali za razliku od prvog dela utakmice, sada su pogađali. I to iz raznih pozicija, uglavnom kada su bili sami jer je Partizan često udvajao, ali je i kasnio u odbrani.

Dimitris Nikolas i Roko Leni Ukić su bili posebno raspoloženi u ovom segmentu. Cedevita je vezala četiri trojke  i sredinom treće deonice došla do prve osetnije prednosti (59:54).

I taman kada je ono malo navijača domaćeg tima u Draženovom domu pomislilo da je Cedevita blizu da prelomi utakmicu, Partizan se vratio zahvaljujući Mihajlu Andriću i Marku Pecarskom i izjednačio na 71:71.

Završnica utakmice, ipak je pripala iskusnijoj Cedeviti koja je je trojkama Filipa Krušlina i Ukića otišla na bezbednu udaljenost, a zatim manje-više rutinski privela meč kraju.

Najefikasniji u Partizanu bio je Von sa 20 poena, a podelio je i četiri asistencije, dok je Aranitović meč završio sa 10 poena. Kod domaćih Markota je dao 15, a Musa i Ukić po 14 poena.

ABA LIGA, POSLEDNJE KOLO

Subota:

Cedevita - Partizan 85:75
/Markota 15 - Von 20/

Nedelja:

17.00 (1,45) Mega (15,00) Igokea (3,05)
19.00 (1,60) Mornar (-21,5) MZT (2,19), dodatni hendikep
21.00 (1,45) Olimpija (15,00) Zadar (3,05)

Ponedeljak:

18.00 (1,07) Crvena zvezda (25,00) Cibona (8,50)
21.00 (1,10) Budućnost (23,00) FMP (7,50)

Piše: Marko PROTIĆ

Foto: ABA/Cedevita/Marin Sušić


tagovi

Nenad ČanakJure ZdovcNajdžel Vilijams GosKvami VonBondža SiRoko Leni Ukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara