""
""

Ostaje u ilegali: Jup Hejnkes odbio Gvardiolin poziv na žurku

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.16. | 14:34

Čovek koji je sa Bajernom osvojio triplu krunu pre dolaska Katalonca ne želi da otima slavu nasledniku

Teško nasleđe nije uspeo da održi, ekipu koja je dominirala evropskim fudbalom nije uspeo da ostavi na vrhu. Kada je Pep Gvardiola nasledio Jupa Hejnkesa na klupi Bajerna, imao je đavolski težak zadatak da u naredne tri godine ponovi uspehe legendarnog Nemca.

Izabrane vesti

Hejnkesov Bajern je igrao paklen fudbal, prošetao se do trofeja Lige šampiona, a posle triple krune, trofejni stručnjak je odlučio da ode u penziji. Gvardiola je zadržao primat na domaćoj secni i za tri godine vezao tri šampionske titule u Bundesligi, ali nije uspeo da osvoji Ligu šampiona zbog čega je prvenstveno doveden. Bajern nije igrao tako moćno kao kod Jupa.

Iako se suočio sa teškim nasleđeme, Gvardiola je uvek biranim rečima pričao o prethodniku i posle overene titule u Ingolštatu prethodnog vikenda je pozvao Hejnkesa da bude deo šampionskog slavlja na Alijanc Areni u poslednjem kolu protiv Hanovera.
“Želeo bih da proslavimo četvrtu titulu zaredom sa Jupom Hejnkesom. Uradili smo nešto posebno. Jup, ovo je za tebe”, rekao je tom prilikom Gvardiola.

Ipak, slavni Nemac nije prihvatio poziv. Ne zbog sujete, već jer ne želi da se eksponira i hoće da uživa u penzionerskim danima.
“Žurka je Pepova. Ne samo zbog četiri uzastopne titule, već zbog toga što će to biti njegov oproštaj. Drago mi je zbog njegovih reči i poziva. Imamo sjajan odnos otkako je došao. Odmah smo se ukapirali i često diskutujemo o fudbalu”,objasnio je Hejnkes

(FOTO: Action images)


tagovi

Pep GvardiolaNemackaJup HejnkesEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara