""
""

Osvaldo je Juventusov! Ali, šta će Konteu buntovni Džoni Dep od 20 miliona? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.01.14. | 19:58

Kontroverzni napadač je prošao lekarske preglede i pobegao iz Sautemptona u kojem su ga suspendovali zbog nadaleko poznatog karaktera

Dileme više nema: Pablo Danijel Osvaldo je novi igrač Juventusa. Obučen u stilu Džonija Depa, kontroverzni napadač rođen u Argentini danas je doputovao u tmurni Torino pošto je pobegao iz dosadnog Sautemptona. Odradio je lekarske prglede i postao najveće pojačanje Stare dame u ovom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Na čuđenje mnogih, jer karakter koji ima Osvaldo mnogi ne mogu da povežu sa onim što u Juventusu zahteva strogi zapovednik Anotnio Konte. Šta će Juventusu Osvaldo?

Robusni napadač je tokom cele karijere važio za čoveka neospornog fudbalskog znanja, autora nekih spektakularnih golova, ali i momka sa mnogo bubica u glavi spremnog da ispadima i nekontrolisanim ponašanjem pokvari sve što je uradio na terenu. Zato nigde i nije mogao da se zadrži.

Kao 19-godišnjak je zablistao u argentinskom Urakanu, a prva ga je snimila Atalanta i dovela ga na Apenine. Igrao je za njih i za Leće u Seriji B, posle čega je kao napadač ogromnog potencijala prešao u Fiorentinu. Nije se tamo naigrao, ali im je doneo plasman u Ligu šampiona onim spektakularnim pogotkom protiv Torina.

Ipak, tada je počeo da na površinu izlazi i njegov nezgodan krakater, pa ga je Prandeli već u januaru prodao Bolonji. Ni Emilijani se nisu usrećili sa njim i posle godinu su jedva čekali da ga se reše i proslede ga u Espanjol.

U Kataloniji je Osvaldov talenat potpuno eksplodirao. Blistao je u dresu Katalonaca. U leto 2012. godine je za 15 miliona evra prešao u Romu kao velika želja Luisa Enrikea. Espanjol je na njemu zaradio tri puta više nego što je uložio. Igrao je, postizao golove, ali su rezultati bili loši. Ništa se nije promenilo ni kod Zemena koji ga ja takođe voleo. Golova je bilo, neki od njih su bili aposlutno fenomenalni...

Čak je odlično odrađivao i ulogu po krilu, ali ga je luda glava koštala odlaska. Potukao se sa Lamelom, vređao trenera Andreacolija, na kraju ušao i u klinč sa navijačima i spas je pronašao u Sautemptonu kao najskuplji igrač u istoriji kluba (16 miliona evra). Poketino je verovao da može da mu sredi glavu, ali se Osvaldo već po dolasku povredio i krenulo je loše. Adaptacija je išla sporo, videlo se da mu se Engleska ne sviđa, ali su i Englezi videli kakav je majstor fudbala.

Na kraju se opet potukao sa saigračem i stavljen je na transfer listu. Ponuda nije nedostajalo, ali poslednji klub na koji bi se kladili da će ga dovesti bio je Juventus. Realnije je bilo da ga vidimo u Milanu ili Interu gde se odavno ne zna ko pije, a ko plaća. Ovakav tip napadača jednostavne ne ide uz Antonija Kontea. Plus što je Juve pretrpan na napadačkim pozicijama i što je ispao iz Lige šampiona.

Ali, Stara dama nije želela da propusti ovu priliku i za 500.000 evra je dobila napadača koji može mnogo, ali i koji može da napravi lom u svlačionici. Prihvatili su kocku i ako ih Osvaldo zadovolji, narednog leta će platiti Svecima 20 miliona evra za kontroverznog napadača.

Tevez i Ljorente su žestoka konkurencija, ali neke stvari koje Simba (kako mu glasi nadimak u Italiji) može da napravi sa loptom na terenu, njih dvojica ne mogu ni na treningu. Konte je poznat kao nemilosrdan „dirigente“ koji mu neće tolerisati bubice, pa će biti jako zanimljivo da vidimo kako će se večiti buntovnik snaći u timu u kojem se tačno zna šta ko radi.


tagovi

Zima 2014Pablo OsvaldoSerija ASautemptonPremijer ligaJuventusItalijaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara