""
""

Osvaldu već odzvonilo u Portu, signal da Čelsi i Inter krenu po argentinsko blago

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.15. | 23:29

Ako kontroverzni napadač napusti Dragao, onda je realna opcija da već u januaru sjajni Argentinac dođe u Evropu

Fudbalski globtroter Danijel Pablo Osvaldo je spreman za novu stanicu. U Portu mu je odzvonilo i po svemu sudeću narednog januara će napustiti stadion Dragao. Samo šest meseci posle letošnjeg dolaska iz Boke Juniors. Istovremeno, ovo su lepe vesti za Čelsi i Inter.

Izabrane vesti

Zašto?

Osvaldo je spreman da se vrati u Boku i zaigra u tandemu sa Karlosom Tevezom kako bi zajedno napali trofej u Kopa Libertdaores. U tom slučaju je izvesno da će Bombonjeru u zimskom relaznom roku napustiti dosadašnji Tevezov partner u špicu Džonatan Kaleri. Fenomenalni Kaleri je uz Teveza bio najzaslužniji za nedavno osvojenu titulu šampiona Argentine. Odirgao je spektakularnu sezonu, postizao neke fantastične golove i privukao pažnju brojnih klubova.

Ali nedavno je poručio da će sigurno napustiti Boku ako se vrati Osvaldo jer će mu ugroženo mesto u timu. Za Boku je Kaleri korisniji od Osvalda na terenu, ali je i ozbiljan izvor zarade. Još prošlog leta je bio na korak od transfera u Palermo ali se dva kluba nisu dogovorili oko obeštećenja jer je Boka tražila 10.000.000 evra, dok su Sicilijanci nudili tri miliona manje.

Signal da je Kaleri spreman za transfer je najviše alarmirao ljude u Interu i Čelsiju koji već duže vreme prate sjajnog napadača. Nedavno su ostrvski mediji spekulisali da je Murinjo spreman da plati oko 9.000.000 za Kalerija i da u njemu vidi profil igrača poput Antoana Grizmana koji je njegova želja, ali je preskup i Ateltiko ne želi da ga proda.

Sada sve zavisi od Osvalda. Međutim, ceo posao može da pokvari Juventus koji je poslednjih dana pokazao interes za Osvalda. Iskusni napadač je već igrao za Juve, a Alegri navodno razmišlja da ga vrati u Torino kako bi ekipa dobila još jednu opciju pred iscrpljujuće borbe na tri fronta...

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija APremijer ligaPortugalPortoPablo Osvaldomeđunarodni fudbalJužna AmerikaItalijaInterEvropaEngleskaDžonatan KaljeriČelsiBoka juniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara