"Trenutak odluke"
"Trenutak odluke"

Osveta! Abubakar - kakav gol! Kamerun - kakav šampion! Ektor Kuper opet izvisio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.17. | 21:51

U finalu Kupa afričkih nacija Egipat izgubio dobijeno - 1:2

Trenutak odlukeNisu Faraoni šampioni. Na vrh Crnog kontinenta popeo se Vensan Abubakar. Stoji na toj fudbalskoj planini i dere se iz sve glasa:

Kamerun je prvak Afrike“.

Izabrane vesti

Ima pravo. Ima i zbog čega. Njegovim golom - i to kakvim - Lavovi su u finalu Kupa nacija 2017. u Gabonu savladali Egipat i preokretom, osvojili četvrti titulu u istoriji - 2:1 (0:1).

Bila je ovo osveta Kamerunaca Egipćanima za poraz u finalu 2008. Tad su poraženi u Gani 14 minuta pre kraja (0:1), „visili“ su i večeras, a onda je u Libervilu belgijski stručnjak Hugo Bros izvukao keca iz rukava, početkom drugog poluvremena poslao na teren Vensana Abubakara, a špic Bešiktaša u 88. minutu na fantastičan način (kakva varka!) doneo svojoj reprezentaciji trofej.

Peti u istoriji. Prvi posle 2002. Prethodno su bili najbolji 1984, 1988. i 2000.

Slavlje fudbalera KamerunaIsto tako, valja napomenuti da je Bros pokazao sjajan osećaj za izmene, tako što je u u 31. minutu umesto Teikjea uveo Enkolua, a defanzivac Liona poravnao na 1:1 u 59. minutu i „poništivši“ vođstvo koje je Egiptu doneo Arsenalov vezista Mohamed Elneni u 22. minutu.

Kad je Egipat poveo činilo se da će lako uspeti da sačuva prednost, jer ima golmana kakav je Esam el Hadari. Najstariji čuvar mreže u istoriji Kupa nacija (44 godine) do večeras je primio samo jedan gol (u polufinalu od Burkine Faso), bio je na pragu svog petog trofeja, Faraoni su maltene u rukama držali osmi pehar u istoriji, ali nije im se delo.

El HadariNije se dalo ni Ektoru Kuperu. Argentinski stručnjak ponovo se ispostavio maleroznim. Čovek koji je u karijeri izgubio dva finala Lige šampiona sa Valensijom (od Real Madrida i Bajerna), a „izvisio“ i za Skudeto u Italiji (dok je vodio Inter) opet je doživeo da mu trofej isklizne iz ruku.

On, ipak, zasluženo ide fudbalerima Kameruna.

(FOTO: Action images)


tagovi

EgipatKamerunKup afričkih nacijameđunarodni fudbalreprezentativni fudbalVensan Abubakar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara