""
""

Osveta u crveno-belom paklu Monumentala! Riverovi „besni psi“ pretukli i slomili Boku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.05.15. | 04:41

Ovoga puta su Milioneri kidisali na pobedu, a Boka se branila. Ludački tempo i rat na terenu doneli jedan gol u 82. minutu za minimalan kapital Rivera pred revanš na Bombonjeri

Osveta je stigla! Sa bele tačke! River je arhivirao nedavni prvenstveni poraz sa Bombonjere i u drugom delu trilogije „Superklasiko 2015“ bacio na kolena najvećeg rivala Boku – 1:0. Strelac jedinog gola je bio Karlos Sančez iz penala u 82. minutu. I tako krunisao bolju igru Rivera koji sa minimalnim kapitalom za sedam dana ide na revanš na Bombonjeru u osmini finala Kopa Libertadores.

Izabrane vesti

Krcati Monumental i crveno-beli pakao u režiji od preko 60.000 fanatika su dočekali Bokine igrače kojima je, ipak, malo falilo da ostanu neporaženi. Atmosfera je bila naelektrisana, a energija sa tribina se prenela na teren gde su Riverovi igrači kao „besni psi“ kidisali na rivale.

Kao što je i najavljeno, domaći trener Galjardo nije mnogo menjao u odnosu na tim koji je poražen na Bombonjeri, a opet je Kavenagija ostavio na klupi. I kao što je i najavljeno, Bokin strateg „Vasko“ Aruabarena je potpuno isutumbao tim koji je pre pet dana porazio River. Osim kapitena Kate Dijaza je promenio celu odbranu i upario komandanta sa još jednom „stenom“ -  Torsiljerijem. Zapravo, plan je bio da dvojica džinova drže odbranu Boke i donesu makar remi. Taj plan potvrđuje i vezni red sa Gagom i dvojicom trkača, kao i napad bez Osvalda, a sa trojicom brzanjaca. Aruabarena je došao da se brani i igra na kontre kao što je to River radio na Bombonjeri pre pet dana.

Milioneri su u duel sa najvećim rivalom ušli „krvavih očiju“ i kipteći od želje za osvetom, što je njihov trener Galjardo i poručio uoči meča. Iz svakog pogleda se video bes koji je kuljao u Riverovim fudbalerima, a kada je meč počeo i iz svakog pokreta i poteza. Istrčali su sa  „nožem u zubima“! Da „poginu“ na terenu i iskupe se za nedavni poraz. Istovremeno se nadajući kapitalu koji će im donekle olakšati revanš za sedam dana na Bombonjeri.

Od prvog minuta je prštalo na svakom pedlju terena. Nije bilo „ručne“, ulazilo se sa 100 snage u protivnika, niko nije želeo da povuče ruku ili "skrati" nogu u duelu, a domaći fudbaleri su prednjačili. Sudija je dozvolio fudbalski rat na Monumentalu! Pravi južnoamerički derbi sa uzavrelom krvi!

Posebna meta je bio gostujući plejmejker Fernando Gago koji je u prvom meču posle ulaska sa klupe povezao Bokine redove i bio jedan od režisera pobede. Nakon desetak minuta igre, Vanhioni je „otkinuo“ Gaga da mu je umalo polomio nogu, a kasnije je usledilo još nekoliko brutalnih startova na Bokinog ideologa igre.

Posle pola sata igre, Boku je zadesio ogroman hendikep pošto je zbog povrede morao da izađe komandant odbrane Danijel Kata Dijaz. Osim par lepih akcija u prvih 15 minuta, Boka je prvo poluvreme provela braneći se. River je napadao svim silama. Teo Gutijerez je imao najbolju priliku, ali je loše tukao glavom. Ofanziva domaćeg tima je bila uraganska, a tempo ludački. Gotovo preslikana situacija iz nedavnog Superklasika kada je Boka napadala, a River se branio.

I gotovo preslikana situaciju na početku drugog dela igre. Gost je zaigrao hrabrije nekih 15 minuta i upostavio ravnotežu. Izgledalo je da je River izgubio onu oštrinu i da će nervoza pojesti Galjardov tim. Tuča na sredini terena nije prestajala, ali je Boka uprkos silnim batinama postala opasnija u napadu. Galjardo je morao da reaguje u poslednjih 20 minuta i uveo je „desetku“ Martineza i Urugvajca Majadu. Kao što je Aruabarena pre pet dana pogodio sa izmenama, tako je Galjardo ovog puta dobio džek-pot sa klupe. Nezgodan za čuvanje, a đavolski uporan za svaku loptu, Martinez je naterao Marina da napravi glup prekršaj u svom šesnaestercu i skrivi penal. Monumental je eksplodirao! Hladnokrvni Karlos Sančez je preuzeo odgovornost dok su se tribine tresle i poslao loptu u jednu, a Oriona u drugu stranu. River je došao do toliko željenog i zasluženog gola, Boka nije izdržala.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije, Teo Gutijerez je propustio priliku da baci Boku u potpuni nokaut. Večeras očajni Kolumbijac čija nezainteresovanost na terenu prosto iritira je bio sebičan u trenucima kada mu je saigrač bio u zicer poziciji. I otišla je Riverova velika šansa za 2:0... Nekoliko momenata kasnije, Gutijerez je isključen zbog ludačkog starta, ali kako je igrao u ova dva meča, njegovo odsustvo u revanšu neće biti neki veliki hendikep za River.

Milioneri su se osvetili i vratili samopouzdanje, ali sada je loptica u Bokinom dvorištu. Za sedam dana je revanš na Bombonjeri. Spektakl će dobiti završnu reč... S obzirom na sve dozvoljene i nedozvoljene udarce koje su večeras uputili rivalima, Riverove igrače čeka pakao. A nas još jedan spektakularan Superklasiko koji se ne sme propustiti! 

(FOTO: Action images)


tagovi

Teofilo GutijerezSuperklasikoRiver Plejtmeđunarodni fudbalKarlos SančezJužna AmerikaBoka juniorsArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara