Otiš’o k’o klinac, vraća se k’o deda – Nekada najskuplji igrač u istoriji Rusije oblači dres Maritima

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 09:03

Vezista Dani potpisaće ugovor na godinu dana sa klubom u kojem je počeo karijeru

Ima u pesmi Prljavog inspektora Blaže “Sunce tuđeg neba” deo stiha u kojem opisujući gastarbajtersku sudbinu kaže “otiš’o k’o klinac, vraćam se k’o deda”. Da se našalimo malo – taj stih može da se primeni i na portugalske fudbalere. Najpre je Ugo Almeida pre nekoliko dana posle 12 sezona pečalbarenja potpisao za drugoligaša Akademiku, a sada je nešto slično uradio i Dani koji će karijeru nastaviti, a možda i završiti u dresu Maritima kluba u kojem je i napravio prve ozbiljne fudbalske korake.

Dani sada ima 34 godine, prošlu sezonu proveo je u dresu Slavije iz Praga, a prethodno je najveće uspehe u karijeri ostvario u ruskom Zenitu. To je igrač koji je 2005. godine iz moskovskog Dinama prešao u Zenit za 30.000.000 evra i to je u ono vreme bio apsolutno najveći transfer u istoriji ruskog fudbala. Kasnije su došli transferi igrača kao što su Hulk i Aksel Vitsel.  

Izabrane vesti

Tokom prethodnih nedelja bilo je špekulacija da se za vremešnog vezistu interesuje i španski Betis, ali je Dani ipak rešio da se vrati kući posle 15 godina. On je sa Maritimom dogovorio jednogodišnju saradnju uz opciju da se ona produži za još 12 meseci. Očekuje se da Maritimo posle Danija, dovede i pojačanje u odbrani.

Tokom karijere u inostranstvu Dani je sa Zenitom osvojio sedam trofeja, uključujući tri šampionske titule u Rusiji, a prošle sezone osvojio je češki kup sa Slavijom. Ima i jedan portugalski Superkup u dresu Sportinga.

Foto: Action images


tagovi

DaniSlavija PragLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara