""
""

Otpisani samleli i Totenhem! Konte je napravio najlepšu palatu na Murinjovim ruševinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.16. | 20:17

Makar je Totenhem uspeo da postigne gol protiv kaznene ekspedicije sa Stamford Bridža

Seriji nema kraja, Otpisani sa Stamford Bridža melju sve pred sobom. Totenhem je nova žrtva koju je pregazio valjak pobesnelih Plavaca. Konteova mašinerija je primila gol posle 591 minuta, ali ni bomba Kristijana Eriksena nije zaustavila seriju Čelsija koji je na rever prikačio šestu uzastopnu recku i pobedom od 2:1 bacio na kolena gradskog rivala i jednog od direktnih rivala za titulu. Prvi poraz Totenhema u ovoj sezoni u Premijer ligi... 

Izabrane vesti

U ovo vreme prošle godine, Čelsi je posle 13 kola u Premijer ligi bio na 15. poziciji na tabeli, sa duplo manje bodova od lidera iz Lestera, dao je 17, a primio 23 gola i nalazio se u očajnoj situaciji za koju je tadašnji trener Žoze Murinjo krivio sve osim sebe.

Posle godinu dana, Čelsi je prvi na tabeli, ima bod više od Liverpula i Mančester Sitija, dao 29, a primio devet golova. Najsurovija je kaznena ekspedicija u ostrvskom fudbalu.

Šta se promenilo?

Ključna promena je trener. Murinjo je vatrogascu Hidinku jesenas ostavio fudbalsku ruševinu od ekipe, razorenu svlačionicu i igrače sa uzdramnim samopouzdanjem. holanđanin nije mogao mnogo toga da uradi...

Došao je Antonio Konte, zasukao rukave i počeo da gradi neosvojivu tvrđavu. Ciglu po ciglu. Sa skoro istim onim igračima koji Murinju nisu valjali. Digao je iz pepela Pedra i Mozesa koji su letos bili otpisani, vratio u vrhunsku formu Kurtou, Kostu, Azara, Matića, Kejhila, Aspilikuetu, promenio sistem i način igre Plavaca i napravio najopasnijeg kandidata za titulu u Premijer ligi. 

Traumatičnih 15 minuta suza i radosti, tri preokreta i pet golova za mitskih 5:4 na Libertiju! Liverpul pobeđuje ono što je ranije gubio... (VIDEO)  

Iako je Kristijan Eriksen bombom uspeo da zatrese mrežu Kurtoe koja je mirovala 591 minut, ni to ni bilo dovoljno da se Čelsi zaustavi. Čak ni da mu se uzme bod. Spektakualran gol Pedra posle dodavanja Matića u finišu prvog poluvremena je bio najava da plavi valjak pali motore. Potom je usledila školska kontra sa rukopisom Anotnija Kontea, a njegovo otkrovenje Viktor Mozes je ostao sam na drugoj stativi i bacio Sparse u nokdaun.

Iako je Totenhem dominirao posle vođstva, a Čelsi patio pred svojim golom i jedva uspevao da se spase drugog gola, Plavci su preživeli težak period, disali na škrge i potom pokazali neverovatnu mentalnu snagu i stabilnost. Jedan gol je bio dovoljan da sve preokrenu u svoju korist, a posle drugog su potpuno zagospodarili terenom i imali nekoliko sjajnih prilika za 3:1 da reše sve... Nisu ih iskoristili i barnili su se do kraja, a odbrana sa trojicom pozadi je izdržala sve pritiske Totenhema i pokazala se kao temelj novog Čelsija koji je stvorio Anotnio Konte

Nemanja Matić je bio standardano dobar, igra u životnoj formi, a kada je trebalo da se brani pobeda, šansu je sa klupe dobio i Bane Ivanović koji je zamenio Mozesa, a Čelsi je tada zaigrao sa četvoricom u poslednjoj liniji. 

Čelsi je šesti put zaredom pobedio u Premijer ligi, a prava poslastica nas očekuje u narednom kolu kada Čelsi gostuje Mančester Sitiju. Gvardiola će biti na testu da savije Konteovu armaturu. 

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota
Barnli – Mančester Siti 1:2 (1:1)
/Marni 14 – Aguero 37, 60/

Hal - Vest Bromvič 1:1 (0:1)
/Doson 72 - Mekoli 34/

Lester - Midlzbro 2:2 (1:1)
/Marez 34pen, Slimani 90+4pen - Negredo 13, 71/

Liverpul - Sanderlend 2:0 (0:0)
/Origi 75, Milner 90+1pen/

Svonsi - Kristal Palas 5:4 (1:1)
/Sigurdson 36, Fer 66, 68, Ljorente 90+1, 90+3 - Zaha 19, Tomkins 75, Kork 82ag, Benteke 84/

Čelsi - Totenhem 2:1 (1:1)
/Pedro 45, Mozes 51 - Eriksen 11/

Nedelja
13.00 Votfrod – Stouk
15.15 Arsenal – Bornmut
17.30 Mančester Junajted – Vest Hem
17.30 Sautempton – Everton

(FOTO: Action images)


tagovi

Viktor MozesPremijer ligaPedroKristijan EriksenEvropaEngleskaČelsiAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara