"naslovna strana Marke"
"naslovna strana Marke"

Otvoren francusko-španski front: Lopetegi krade Laporta?

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.16. | 10:18

Didije Dešan nije uvrstio štopera Bilbaa u tim za početak kvalifikacija za Mundijal. Novi selektor Furije oberučke je prigrlio šansu

naslovna strana MarkeSve omladinske selekcije odavno je štiklirao, na U21 nivou je kapiten, Evropsko prvenstvu je propustio samo zbog povrede, ali se Emerik Laport nije našao na spisku Didijea Dešana za početak francuskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nije zbog povrede, igrao je već 180 minuta protiv Sportinga iz Hihona i Barselone. Ali Dešan nije zvao. Đulen Lopetegi jeste.

Novi selektor Crvene furije se, naime, nada da će uspeti da 22-godišnjeg štopera uspeti da ubedi da posle šest godina u Bilbau aplicira za špansko državljanstvo. Dobio bi ga, uostalom, samo na osnovu toga što je Laport poreklom Bask.

Izabrane vesti

Ugledna Marka kao noseću vest danas piše da je Lopetegi već zvao Laporta, ali da mu je ovaj poručio da ne želi ni da razmišlja o tome dok ne vidi da li će ga Dešan zvati za prijateljski susret sa Italijom i kvalifikacioni sa Belorusijom. Ne samo da ga selektor Francuske nije zvao u tim, nije ga zvao ni da pita kako je. Još otkako je zbog Emerikove povrede kolena na EURO pozvao Samjuela Umtitija, pa i Adila Ramija kad je Mamadu Sako otpao. Laportova osećanja su povređena. Niko iz Fudbalskog saveza Francuske nije ga se setio.

Lopetegi ga smatra ključnim za svoje ideje na selektorskoj funkciji. Laporta poznaje odavno. Zvao je i prema navodima Marke dobio pozitivan odgovor posle Dešanove odluke da ga izostavi iz tima. Ali tu nije kraj. Postoje procedure. Prvo pasoš, pa opširna dokumentacija ka Fifi, ali i dozvola Fudbalskog saveza Francuske.
"Za mene postoji samo jedna reprezentacija, a to je Francuska", kazao je Laport u februarskom intervjuu za Telefoot. Nedugo potom se predomislio i u kamereTV stanioce Kanal + rekao: "Ne mogu da garantujem da nikad neću igrati za Španiju".

Dešan se celom situacijom bavio čini se previše nonšalantno: "Da razjasnim, kad si pozvan u mladu selekciju ti si reprezentativac. To je samo prvi korak do A tima".

Izgleda da ovakvo objašnjenje Laportu nije bilo dovoljno.

(FOTO: Marca.com)


tagovi

Španijareprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija ŠpanijeFudbalska reprezentacija FrancuskeFrancuskaEvropaEmerik LaportĐulen LopetegiDidije DešanAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara