Otvoren konkurs za levog beka Partizana, sad je Miletić opcija za startera

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 09:44

Crno-beli od 15 časova protiv Krila Sovjetov

(od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Konkurs za radno mesto "levi bek Partizana" i dalje je otvoren. Raspisao ga je Zoran Mirković još početkom zimskih priprema, a pred njihov kraj deluje da niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da je dobio "posao u prvih 11". Mada je u jednom trenutku delovalo da će mladi Zlatan Šehović potući takmace, poslednje informacije ukazuju da za jedino preostalo nepoznato mesto u odbrani ravnopravno konkruše i - Nemanja G. Miletić.

Izabrane vesti

I ne samo da konkuruše, nego bi posle pohvalnog izdanja protiv Šahtjora, kad je bio asistent, trebalo da počne i kontrolni susret sa Krila Sovjetov (15.00, TV Arena sport 1). S obzirom da je duel sa ruskim premijerligašem zamišljen kao generalna proba pred nastavak sezone, logično je očekivati najjači tim crno-belih u ovom trenutku, pribižan onom koji će 16. februara u Bačkoj Palanci gostovati OFK Bačkoj. Kako sad stvari stoje, Miletić je makar u istoj ravni sa Šehovićem, dok je Slobodan Urošević tek treća opcija, s tim da da nekadašnji prvotimac Napretka nema pravo igranja na prolećenoj premijeri zbog isključenja protiv Mačve.

I sve to posle mesec dana govorkanja da bi Partizan u nastavak sezone mogao da uđe sa novim levim bekom. Prva želja bio je Ivan Obradović (ostao u Anderlehtu), pominjao se više medijski nego realno Nemanja Antonov (završio u Muskronu), čak je malo je nedostajalo da u finišu prelaznog roka Nemanja G. Miletić napusti Partizan, jer ga je želeo Lans, međutim... Prva dvojica su ostala u inostranstvu, posao o pozajmici starosedeoca je izostao zbog toga što francuski drugoligaš nije želeo da plati 100.000 evra, pa je nekadašnji fudbaler Javora ostao i ima šansu da se izbori da bude deo defanzivne linije, zajedno sa Nemanjom R. Miletićem na desnom beku, odnosno Svetozarom Markovićem i Markom Valijenteom na štoperskim pozicijama.

Očekuje se da Bata Mirković u današnjoj proveri protiv sastava Miodraga Božovića prvi put na pripremama upari Nemanju Nikolića i oporavljenog Rikarda Gomeša, pa da Partizan zaigra sa dva špica. A sva je prilika da će ponovo da ukaže šansu poletnom 16-godišnjem vezisti Filipu Stevanoviću, na najbolji način koristi izostanak rovitih Danila Pantića i Đorđa Ivanovića i da se danas nastavlja sezona vrlo verovatno bi bio starter.

Partizan bi 13-plasiranom timu na tabeli ruskog prvenstva trebalo da se suprotstavi u sledećem sastavu: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović, Zakarić, Stevanović - Nikolić, Rikardo.

Pripreme u Antaliji završava u četvrtak kontrolnim susretom sa Mladosti iz Doboja.

Foto: partizan.rs


tagovi

Zoran MirkovićNemanja G. MiletićFK PartizanKrila Sovjetov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara