"Strahinja Bošnjak između Marka Nikolića i Ivice Ilijeva"
"Strahinja Bošnjak između Marka Nikolića i Ivice Ilijeva"

Otvoren prelazni rok u Humskoj: Strahinja Bošnjak poslao važnu poruku

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.16. | 12:19

Ugovor na tri godine, „petica“ na leđima, talentovani štoper putuje na pripreme s prvim timom

Strahinja Bošnjak između Marka Nikolića i Ivice IlijevaStrahinja Bošnjak je novi štoper Partizana! Kao što je i najavljeno, jedan od najtalentovanijih izdanaka Omladinske škole crno-belih potpisao je profesionalni ugovor sa klubom iz Humske 1.

I to u situaciji je, kao dosadašnji stipendista, mogao da sačeka leto i napusti Topčidersko brdo kao slobodan igrač. Njegov velikodušni gest, da ne izda klub koji ga je stvorio (kao neki malo mlađi momci) posebno ceni sportski direktor Parnog valjka, Ivica Iliev.
Veliko zadovoljstvo mi je da otvorim ovaj prelazni rok igračem koji predstavlja budućnost našeg kluba. Strahinja je izuzetno talentovano i kvalitetno dete, primer svoj deci u našoj školi. Njemu je ugovor isticao za šest meseci, imao je priliku da ode kao slobodan igrač, ali je njegova želja bila da ostane. To je poruka svim talentima da ne bi trebalo preskakati razrede fudbalskog obrazovanja, već je igranje u Partizanu maksimalan nivo koji može da dostigne u Srbiji. Kroz igranje za prvi tim će lakše stići do reprezentacije i nekog inostranog kluba. Strahinja ima sve atribute fudblera Partizana“, pohvalio je polaznika „klase 1999“ Ivica Iliev.

Izabrane vesti

U društvu trenera omladinaca Partizana, Dževada PrekazijaS obzirom da je maloletan, Bošnjak je potpisao ugovor na tri godine. Verovatno će biti produžen 18. februara, kad zvanično ušeta u svet odraslih.
Današnji dan slaviću kao drugi rođendan! Nisam očekivao da ću ovako rano postati profesionalac. Ovo je moja, ali i zasluga mojih saigrača, kao i trenera koji su verovali u mene. Ponosan sam i počastvovan što nosim dres ovog kluba. Imam malu tremu, osećaj je neopisiv. Hvala trenerima iz škole, od njih sam mnogo naučio, ne samo o fudbalu, nego i o životu. Nikakvih nedoumica nisam imao kad mi je ponuđen profi ugovor“, rekao je je Bošnjak, pošto je zadužio dres sa brojem pet na poleđini.

To znači da će putovati na zimske pripreme Partizana i dobiti šansu da se nametne Marku Nikoliću. Što ne bi trebalo da bude problem, jer se odavno nalazi u notesima skauta Barselone.
Nažalost, ovog trenutka, ali samo ovog, nemamo izdanke naše škole u prvom timu. Ideja je da upravo taj segment vratimo, jer imamo grupu momaka koju predovde Vlahović, Đole Jovanović, Milenković, tu su još Birmančević i Nišić, za još neke će se brzo čuti, prepoznajući budućnost u ovom klubu. To je poruka koja daje na značaju Partizanovoj školi i njegovim trenerima. Pet minuta smo razgovarali pre neki dan, Strahinja je u dijalogu pokazao zrelost i stabilnost za svoje godine, poslavši poruku igračima koji dolaze posle njega. Da ne idu mladi. Iako su neki odlazili u veće klubove, u njima nisu ostavljali uticaja, uglavom su im karijere išle nizbrdo. Tako se poštuje matični klub“, dodao je Marko Nikolić.

(FOTO: FK Partizan)

 


tagovi

Ivica IlievFK PartizanSrbijaStrahinja BošnjakSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara