"Mesi, Nejmar i Suarez"
"Mesi, Nejmar i Suarez"

Ova Barsa više nije samo “Mesijev tim“: Čarobnjak Nejmar i ubica Suarez samleli Baske (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.01.16. | 22:19

Otpor nije trajao ni četiri minuta. Na kraju 6:0 na Nou Kampu

Mesi, Nejmar i SuarezNeizvesno verovatno nije bilo ni pre no što je utakmica počela. Barselona igra fudbal sa druge planete i teško da je iko bio spreman da stavi pare na Atletik. A kada je već u četvrtom minutu meča 20. kola Primere sudija Antonio Mateu opravdano, mada je možda zarad ljubavi prema igri mogao da im progleda kroz prste, svirao penal za Barsu i pokazao crveni karton za Gorku Iraizoza jedino preostalo pitanje bilo je kojim će rezultatom gosti iz Bilbaa biti ispraćeni. Brojač je na kraju stao na 6:0.

U avgustovskom prvenstvenom meču bilo je 1:0, ali tek večeras Blaugrana se Baskima osvetila za onih 0:4 na San Mamesu u Superkupu na početku sezone. Sa kamatom, mada se ovaj put nije igralo za trofej. Ali toliko je moćna ova Barselona da svaka njena utakmica izgleda kao festival fudbalske igre.

Izabrane vesti

Sudija Mateu nam, nažalost, večeras nije dozvolio da se još jednom uverimo u to da za tim Luisa Enrikea nema granice, iako jeste taj crveni za Iraizoza svirao po pravilima. Ali ni sa kompletnim timom teško da bi Atletik mogao da pomrsi račune domaćinu. Sa desetoricom je imao šanse koliko i kornjači da pobegne orlu. Zasluga Luisa Suareza, koji se za defanzivce Atletika kretao svetlosnom brzinom. U tom jednom begu navukao je i Iraizoza na sebe, ovaj se zaleteo, nesretno ga oborio i oduzeo meču svaku rezultatsku draž.

Svim neutralnim ljubiteljima fudbala, međutim, sigurno je bilo drago da gledaju kako Nejmar i Suarez plešu po terenu. Mesi je, doduše, postigao taj prvi gol sa penala, Ivan Rakitić je bio strelac četvrtog, Arda Turan je namestio peti, Serhio Buskets šesti... Ali Nejmar i Suarez?! Teško je pronaći reči kojima se može opisati to savršenstvo fudbala.

Nejmar je čuvare svako malo vodio na ringišpil i driblinzima im lomio moždane vijuge, Suarez je dodavao kukom, loptu grudima prihvatao kao kad je dete uzme i rukom spusti gde želi... Naravno sve to uz nemilosrdno rešetanje protivničke mreže. Sa 18 golova sada je najbolji strelac Primere. Dva manje postigli su Nejmar, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema,

Od tih 18 čak pet mu je namestio Nejmar, ovaj mu je vratio četiri. Prvi put posle decenije i kusur Barselona nije "Mesijev tim". Ili barem ne samo njegov. Ćavi i Andres Inijesta svojevremeno su činili paklen tandem na sredini terena. Ali oni su bili samo potpora Leu Mesija. Ovo danas?

Ovu troglavu aždaju nemoguće je čuvati!

PRIMERA - 20. kolo:

Subota:

Sevilja - Malaga 2:1 (2:0)
/Gameiro 40, 42 - Čarls 72/

Selta - Levante 4:3 (2:0)
/Guideti 35, 40, Aspas 57, Oreljana 84 - Dejverson 63, Lopez 66, Morales 89/

Viljareal - Betis 0:0

Real Sosijedad - Deportivo 1:1 (0:1)
/Prijeto 75. penal - Luis Alberto 26/

Nedelja:

Valensija - Rajo Valjekano 2:2 (0:1)
/Negredo 55, Pako 88 - Hozabed 15, Ljorente 69/

Real Madrid - Sporting Hihon 5:1 (5:0)
/Bejl 7, Ronaldo 9, 18, Benzema 12, 41 - Isma Lopez 62/

Las Palmas - Atletiko Madrid 0:3 (0:1)
/Filipe Luis 17, Grizman 69, 89/

Hetafe - Espanjol 3:1 (2:1)
/Leon 29, Sarabija 37, Gomez 90 - Perez 26/

Barselona - Atletik Bilbao 6:0 (2:0)
/Mesi 7, Nejmar 31, Suarez 47, 69, 82, Rakitić 62/

Ponedeljak:
20.30: Eibar - Granada

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraNejmarLuis SuarezLionel MesiGorka IraizozEvropaAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara