""
""

Đovinko ide u Toronto, zaradiće 28.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.01.15. | 14:44

Italijanski napadač će napustiti Juventus kao slobodan igrač i preseliti se u redove MLS ligaša

Sa 27 godina, Sebastijan Đovinko je rešio da krene putem veterana koji odlaze u penziju. Italijanski napadač ide u redove MLS ligaša Toronta. Iako su ga želeli Parma, Torino, Fjorentina i još neki italijanski klubovi, popularni Atomski mrav je rešio da prihvati ponudu iz Kanade.

Izabrane vesti

Ne verujemo da u Toronto ide iz sportskih motiva, ali ponudu koju je Đovinko dobio, zaista je bilo teško odbiti. Italijan će potpisati četverogodišnji ugovor sa Torontom vredan 28.000.000 evra! Tačnije 10.000.000 kanadskih dolara po sezoni, što je otprilike sedam miliona evra. Juventus će napustiti kao slobodan pošto mu na kraju sezone ističe ugovor. Biće najplaćeniji igrač u MLS ligi, a iza njega su Kaka (Orlando, 6,2 miliona evra po sezoni), Klint Dempsi (Sijetl, 5,7 miliona), Majkl Bredli (Toronto, 5,6 miliona)...

Đovinko je dete Juventusa u koji se vratio na velika vrata posle pozajmica u Empoliju i Parmi. Ipak, u Juventusu nikada nije uspeo da se izbori za status standardnog prvotimca i naslednika Alesandra Del Pjera kako su ga najavljivali na početku. Poslednjih sezona je uglavnom dobijao šansu sa klupe i bio bez nekog velikog uticaja na rezultate.

Bilo je samo pitanje vremena kada će napustiti Torino. Kada je stigla ponuda Toronta, italijanski napadač nije mogao da odbije. U kanadskom klubu će igrati u tandemu sa Džozijem Altidorom koji je nedavno stigao iz Sanderlenda.

Đovinko će ostati jedan od neiskorišćenih talenata italijanskog fudnbala. Ali, omaleni ofanzivac će debelo naplatiti svoje fudbalsko umeće koje svakako poseduje.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Zimski prelazni rok 2015TorontoSerija ASebastijan ĐovinkoMLSmeđunarodni fudbalKanadaJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara