""
""

Ovo je realnost srpske košarke: Igrači Konstantina stupili u štrajk!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.16. | 15:51

I dok se većina ponosi onim što je viđeno u nacionalnom kupu, u potpuni zapećak stavlja se ono što je realnost srpske košarke – da su gotovo svi košarkaški centri van Beograda gotovo na izdisaju...

Košarkaška Srbija poslednjih dana pokazala je obe strane medalje. S jedne strane tokom nedavno odigranog završnog turnira Kupa Radivoja Koraća košarkaši niškog Konstantina svojom igrom protiv kasnijeg šampiona Mega Leksa uneli su dozu nade da se igra pod obručima u Srbiji vraća na pravi put. Baš kao što su i igrači čačanskog Borca to uradili protiv Metalca, odnosno FMP u meču sa Partizanom. Ali, početku bitke za Žućkovu levicu prethodila je tužna priča Smedereva, koja je dobrano uzdrmala strasti. Suočeni sa velikim problemima i besparicom, igrači Smedereva uspeli su da dođu do niške tvrđave uz pomoć ljudi dobre volje, koji su pomogli mali klub nedaleko od Beograda.

Izabrane vesti

Međutim, najtrofejniji srpski sport danas je doživeo novi težak udarac, pošto su u generalni štrajk stupili igrači Konstantina! Kako javlja portal Južne vesti ove sezone timu se duguju četiri plate, a dok ne budu dobili bar dve zarade, neće trenirati, ali će igrati utakmice.
„Decembra smo primili pola plate za oktobar i to nam je poslednje primanje ove sezone. Duguju nam se 4 plate ove sezone, a starijim igračima se duguju zarade i za prethodna dva nastupa u Superligi, tako da kada se uzme sve u obzir, oni ove takmičarske godine nisu primili nijednu“, zajednički je stav igrača Konstantina.

U međuvremenu pojavile su se informacije da je košarkaški klub dobio najviše novca iz gradskog budžeta, uz fudbalski klub Radnički. Međutim, situacija je potpuno drugačija...
„Gde su te pare završile? Da li je ovom Gradu uopšte potrebna košarka? Obećali su nam da ćemo platu i po dobiti do kraja februara. Zatim je priča bila za prošli četvrtak, pa za ovaj ponedeljak, a tada nam je rečeno da će 80% biti u petak. Mnogo puta smo zbili redove i drugarstvom prešli preko svega, ali ovo više nema smisla. Dok nam se ne isplate dve zarade ne vraćamo se na trening“, ističe se u obraćanju kompletne ekipe.

Da ova priča dobije još tužniji zaključak, trener Konstantnina Marko Cvetković nije imao drugog izbora nego da prihvati odluku njegovih učenika. Jer, kako kaže, dali su validne argumente za takvu odluku.

Čuveni NBA skaut Marin Sedlaček opomenuo je nedavno da situacija u srpskoj košarci jeste bolja, ali da ne smeju da se donose zaključci na osnovu odigranih mečeva u Kupu Radivoja Koraća.

I dok se većina ponosi onim što je viđeno u nacionalnom kupu, u potpuni zapećak stavlja se ono što je realnost srpske košarke – da su gotovo svi košarkaški centri van Beograda gotovo na izdisaju...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaMarko CvetkovićKup Radivoja KoraćaKK KonstantinJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara