""
""

Ovo se ne pamti: Beveren sa igračem manje od 25. sekunde - pobedio Anderleht! Vitas srušio Gent (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.16. | 21:51

Kortrajk bolji od Muskrona

Iskusni kladioci znali su da na susret Mehelena i Genta treba gađati najviše dva gola, a samo oni najhrabriji imali su petlju da zategnu keca. I nisu se prevarili! Mehelen i drugu godinu uzastopno izlazi kao pobednik iz meča protiv nekadašnjeg prvaka Belgije na svom stadionu, a baš kao i prošle sezone i ovog puta rezultat je bio - 2:0.

Izabrane vesti

Bila je to Muskronova peta uzastopna utakmica kod kuće sa dva postignuta gola, druga vezana pobeda i važan korak npred ka eventualnom ulasku u društvo koje će se boriti za titulu.

Gent je na stadionu Ašte de Kazern srušilo balkansko društvo. Prvi gol na utakmici postigao je slovenački internacionalac Željko Filipović u 75. minutu, da bi šut sa bele tačke u poslednjem minutu iskoristio Uroš Vitas. Nekadašnjem štoperu Rada trener je ukazao poverenje da izvede kazneni udarac u znak podrške kako bi konačno pronašao pravu formu. Mada Vitas nije previše slavio, njegovi saigrači su mu takođe dali veliki podstrek, jer su svi pritrčali u zagrljaj.

Veliki šok priredio je Vasland Beveren, pošto je kao domaćin bio bolji od Anderlehta rezultatom 2:1, iako je svih 90 minuta imao igrača manje! Potpuno neverovatno, ali istinito - Beveren je tačno od 25. sekunde utakmice ostao bez defanzivnog veziste Ibrahime Seke, zbog nepromišljenog starta u trenutku kada je bio poslednji igrač odbrane. 

Verujemo da bi ovo mogao da bude i negativni rekord belgijskog prvenstva, mada još nema zvanične potvrde. 

Uprkos tome što su igrali s hendikepom, igrači Beverena prvi su poveli i to već u 9. minutu, kada je strelac bio Zinjo posle ogromne greške protivničkog golmana. Već u sledećem napadu na semaforu je pisalo - 1:1! Uspavanost Beverenove odbrane kaznio je Lukaš Teodorčik, kome je ovo bio peti pogodak u poslednjih pet utakmica!

Međutim, novo vođstvo domaćinu doneo je Jens Kols u 32. minutu odličnim volej udarcem, a i ovaj pogodak ide na dušu golmana Rufa. Anderleht je imao dobru šansu da do kraja utakmice ipak stigne bar do boda, ali sve je palo u vodu kada je Stefan Bađi skrivio dva žuta kartona u periodu od tri minuta!

Od 77. minuta Beveren je preuzeo kontrolu i meč priveo mirnijem kraju.

U poslednjem meču kola Kortrajk je savladao Muskron sa 1:0 golom Ervea u 54. minutu meča. Za Muskron je poslednja dva minuta meča odigrao Fejsal Mulić, dok je Filip Marković na teren ušao u 63. minutu meča. Luka Stojanović je odigrao ceo meč.

PRO LIGA - 13. KOLO:

Zulte Varegem - Klub Briž 0:0

Genk - Vesterlo 2:1 (0:0)
/Pozuelo 54, Kaereis 66 - Milenbergs 82/

Eupen - Lokeren 2:2 (1:1)
/Onjekuru 20, Sila 78 - Terki 42, Stretman 88/

St. Trujden - Šarlroa 2:2 (1:1)

Nedelja:

Ostende – Standard 3:1 (2:0)
/Dimata 11, Berije 21, 48 pen - Sa Orlando 63/

Mehelen – Gent 2:0 (0:0)
/Filipović 75, Vitas 90+2 pen/

Muskron – Kortrajk 0:1 (0:0)
/Erve 54/

Vasland Beveren - Anderleht 2:1 (2:1)
/Gano 9, Kols 32 - Teodorčik 10/


tagovi

Uroš VitasŽupiler Pro ligaMuskronMehelenGentEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara