""
""

Ozbiljan je to sistem: Lovci na talente donose lovu

Vreme čitanja: 1min | ned. 14.01.18. | 12:25

Ne bi trebalo da bude mnogo golova

Ko je za malo egzotčnog fudbala?!

Izabrane vesti

Selimo se u drugu ligu Južne Afrike, gde su danas na programu dva meča 17. kola. Jedan od fikseva dana je kec na trećeplasirani Džomo Kosmos koji dočekuje borca za opstanak Kejptaun. Istina, današnji gost je izašao kao pobednik iz dva protekla okršaja sa Džomoom na svom stadionu, ali Kosmos bolje stoji kada igra kod kuće.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:30 3901 JAF2 Jomo Cosmos - Cape Town A.S. ki 1 1,85

Posebno je zanimljiva čitava priča oko Džomo Kosmosa. Klub je osnovan 29. januara 1983. godine i nazvan je po američkom Njujork Kosmosu, a nazivu je pridodato ime gazde Džoma. Džomo Kosmos prepoznat je u Južnoj Africi kao rasadnik talenata. Pod vladavinom Džoma Sona ovaj klub je "iskopao" bezbroj talentovane dece, od njih formirao solidne igrače, kasnije ih prodao ili lansirao u reprezentaciju.

Sve upućuje da postoji i te kako podmazan sistem u ovom klubu, a to samo može da bude razlog više da zategnete keca na Džoma Kosmos. Stvarno ne bi trebalo da omane. Inače, reč je o veoma tvrdim ekipama, tako da ne očekujte mnogo golova, kao ni na drugom susretu Madzivandila - Blek Leopards.

JUŽNA AFRIKA 2 - 17. KOLO:

Nedelja

14.30: (1,85) Džomo Kosmos (3,35) Kejp Taun (4,10)
14.30: (2,20) Madzivandila (3,10) Blek Leopards (3,30)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

sportsko klađenjemeđunarodni fudbalkladionicaJužna Afrikabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara