""
""

PACO KAO PIPO! Pacini sa dva gola u tri minuta za preokret Rosonera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.13. | 22:42

Italijanski napadač ušao sa klupe pri vođstrvu Katanije od 2:1 i sa dva gola u inzagijevskom stilu doneo Milanu pobedu i vratio ih na treće mesto

Malo je nedostajalo da Katanija šokira San Siro i baci Milan na kolena. Sicilijanci su vodili sa 2:1 i bili na pragu iznenađenja, a onda je sa klupe ušao Đampaolo  Pacini i u roku od deset minuta doneo potpunu rezultatski preokret i pobedu Milanu od 4:2 kojom su se opet vratili na treće mesto na tabeli ispred Fiorentine. Milan se večeras ozbiljno kockao sa ugledom, s obzirom da su u trci sa klubom iz Firence za treće mesto koje bodi u Ligu šampiona i da ne beše Pacinija, u preostala četiri kola ne bi više zavisili sami od sebe.

Izabrane vesti

Katanija se još jednom pokazala kao tim koji protiv velikih igra najbolje. Milan je krenuo ofanzivno i stvarao prilike, ali El Šaravi, Montolivo i Baloteli nisu podesili nišanske spreme. Kazna je stigla u 30. minutu. Frančesko Lodi je pokazao kakvu levicu ima i zašto ga žele Milan i Inter. Sjajno je izveo slobodan udarac, a bivši štoper Rosonera Nikola Legrotalje bio najviši u skoku i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu Marka Amelije. Ipak, Milan je uspeo da se oporavi od šoka i poravna rezultat do kraja poluvremena. Boateng je ostavio povratnu za Flaminija koji je preciznim udarcem po zemlji u suprotan ugao i poništio vođstvo Slonova.

Milan je krenuo furiozno u drugom poluvremenu, ali je golman gostiju Frison od 50. do 57. minuta odbranio tri opasna pokušaja domaćih fudbalera. I opet je Katanija kaznila Milan za promašaje. Bergesio je na proigravanje zemljaka Barijentosa postigao sjajan gol pošto je majstorskim lobom prebacio Ameliju i Katanija je povela sa 2:1.

Alegri nije imao kuda i u igru je umesto Noćerina uverio Pacinija, što se ispostavilo kao pun pogodak. Popularni Paco je proveo na terenu par minuta, a onda režirao kompletan preokret. U 74. minutu je u stilu Pipa Inzagija reagovao na odbijenu loptu posle šuta Balotelija i pogodio praznu mrežu. Samo tri minuta kasnije, Pacini je opet bio u pravo vreme na pravom mestu. Opet je sačekao odbitak. Ovoga puta posle promašaja El Šaravija. Bio je nepogrešiv i doneo Milanu 3:2.

Pečat na trijumf je stavio Mario Baloteli golom iz penala koji je upravo on iznudio.

Milan opet drži treće mesto sa bodom više od Fiorentine. Rosonerima ide na ruku raspored u preostala četiri kola, koji je za nijansu lakši od Violinog. Milan igra kući protiv Torina i Rome, a gostuje Peskari i Sijeni, dok Fiorentina dočekuje Romu i Palermo, a ide na noge Sijeni i Peskari. 

Pogledajte golove sa meča na San Siru:

 

SERIJA A - 34. kolo:

Subota:
Atalanta - Bolonja 1:1 (1:1)
/Đorđi 67 - Đilardino 76/

Kaljari - Udineze 0:1 (0:0)
/Pereira 56/

Peskara - Napoli 0:3 (0:0)
/Inler 46, Pandev 58, Džemaili 81/

Nedelja:
Sampdorija - Fiorentina 0:3 (0:2)
/Kuadrado 36, Ljajić 41, Akvilani 73/

Roma - Sijena 4:0 (3:0)
/Osvaldo 14, 41, 67, Lamela 16/

Kijevo - Đenova 0:1 (0:0)
/Borijelo 73/

Palermo - Inter 1:0 (1:0)
/Iličić 10/

Torino - Juventus 0:2 (0:0)
/Vidal 86, Markisio 90+2/

Parma - Lacio 0:0

Milan - Katanija 4:2 (1:1)
/Flamini 45, Pacini 74, 77, Baloteli 90+2 penal - Legrotalje 30, Bergesio 65/


tagovi

Đampaolo PaciniEvropaGonzalo BergesioItalijaKatanijaMario BaloteliMilanNikola LegrotaljePablo BarijentosSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara