""
""

Padonu za sedam dana spremili nov auto za Sardiniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 15:55

„Imali smo težak vikend u Portugalu kada se auto posle sletanja sa staze zapalio, ali nesreća nas je ujedinila“, kaže Hajden Padon uoči pohoda na italijanski VRC reli

Slupani i zapaljeni Hjundai „i 20“ Hajdena Padona završio je na reciklaži. Jednostavno nije bilo načina da se izgorelo vozilo vrati u život pa je jedini lek za nastavak takmičenja bila porudžbina novog automobila pred reli u Italiji.

Posle pobede u Argentini, i nezgode u Portugalu uopšte nije bilo sigurno hoće li se Padon pojaviti u takmičarskoj ulozi na Apeninskom poluostrvu. U trci sa vremenom automobilista je pobedio zahvaljujući ekipi koja je za samo nedelju dana uspela da sastavi vozilo.
„Imali smo težak vikend u Portugalu kada se auto posle sletanja sa staze zapalio, ali nesreća nas je ujedinila. Ustvari  odlučniji smo više nego ikada ali i željni borbe na Sardiniji. Želio bih da se zahvalim timu što su spremili auto za nas. Nadam se da te napore možemo da vratimo pozitivnim rezultatom“, rekao je Padon.

Izabrane vesti

Automobilista je još napomenuo kako nosi veoma lepe uspomene sa Sardinije gde je debitovao sa Hjundaijem 2014. godine.
„Godinu dana posle našeg debija osvojili smo prvo postolje na istom mestu. Čovek nikada ne zaboravlja taj trenutak, pa bi bilo zaista prijatno za mene kada bih uspeo isti podvig da ponovim ove godine“, priča Hajden Padon uoči polaska na Sardiniju.

Podsećanja radi italijansko VRC reli nadmetanje održaće se od 9. do 12. juna na Sardiniji. U generalnom plasmanu VRC relija vodi Sebastijan Ožije koji će se pojaviti na Sardiniji ali je moguće da će napustiti takmičenje pošto je najavio da do toga može doći zbog očekivanog porođaja gospođe Ožije. Drugo mesto u generalnom plasmanu zauzima Andreas Mikelsen, dok je trećeplasirani Meds Ostberg.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sebastijan OžijeMeds OstbergHajden PadonAndreas Mikelsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara