"Prijatelj Pandi i neprijatelj publike i protivnika"
"Prijatelj Pandi i neprijatelj publike i protivnika"

Panda stiže na Apenine, nek se pazi publika: NBA šampion i bivši Ol-star pojačao Kantu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.03.15. | 09:59

Italijanski prvoligaš dobija najveće pojačanje u istoriji kluba...

Prijatelj Pandi i neprijatelj publike i protivnika

Od njega sve možete očekivati i ništa vas ne sme iznenaditi. Prijatelj Pandi iliti Meta Vrld Pis iliti Ron Artest će se posle epizode u Kini okušati i u evropskoj košarci! Nekadašnji šampion NBA lige sa Los Anđeles Lejkersima pojačao je italijanski Kantu sa kojim je potpisao ugovor do kraja tekuće sezone, čime je postao jedan od najrenomiranijih Amerikanaca koji su u poslednjih desetak godina došli na Stari kontinent. Nekadašnji NBA as će na Apenine stići iz kineskog Sičuana u koji je stigao leta 2014. godine.

Izabrane vesti

Šokantna vest koja je najavljivana prethodnih dana sada je dobila svoju potvrdu. Čak i da smo očekivali Metu u evropskoj košarci, sigurno ga ne bismo videli u prosečnom klubu iz Palakanestra, već u nekom od evroligaša koji se bore za sam vrh u tom takmičenju. Međutim, u svom maniru Prijatelj Pandi nas je opet iznenadio i došao u Kantu kojem će pokušati da pomogne prvo da dođe do plej-ofa u italijanskom šampionatu, a onda i da se eventualno izbori za Evropu naredne godine.

Iako je poznatiji po svom prekom karakteru, tučama na terenu i van njega, nego po igrama na terenu, Ron Artest, kako je nekada sebe nazivao, postaće jedan od najozbiljnijih igrača iz Amerike koji su kročili na Stari kontinent u ovom veku, a posebno na Apenine na kojima klubovi ni izbliza nisu finansijski moćni kao što su nekada bili ili kao što su to sada ruski, turski ili španski timovi.

 Prijatelj Pandi je proveo čitavih 15 godina u najjačoj ligi na planeti, a nosio je dresove Čikago Bulsa, Indijana Pejsersa, Sakramento Kingsa, Hjuston Roketsa, Njujork Niksa i  Los Anđeles Lejkersa sa kojima se okitio i šampionskim prstenom 2010. godine. Šest godina ranije, tada Ron Artest bio je najbolji defanzivac lige i učesnik NBA Ol star meča, te je i pored nezgodne naravi jasno da je Kantu dobio ogromno pojačanje.

Međutim, daleko više će se pamtiti njegovi ispadi na terenu i van njega, te se svi verovatno sećaju famozne tuče koju su on i Ben Valas započeli na meču između Indijane i Detroita 2004. godine, a koja se završila Artestovim obračunom sa navijačima na tribinama.

Možete pogledati i njegovo "životno delo" kada su u pitanju tuče, udaranja protivnika i ostale kontroverze u videu ispod.

Nek’ se pripazi publika u Kantuu!
(FOTO: Action Images)


tagovi

Ron ArtestPrijatelj PandiMeta Vrld PisKK KantuItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara