""
""

Panteri pokazali zube, ali Partizan je ipak veća zverka

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.17. | 19:35

Partizan preokrenuo u trećoj četvrtini, ali je tek u poslednjih pet minuta slomio otpor gostiju iz predgrađa u derbiju šestog kola MOZZART Superlige

Partizan je ispoštovao ovosezonsku tradiciju u MOZZART Superligi - nije blistao protiv FMP-a u hali Pionir, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je u poslednjih 10 minuta otklonio sve dileme i došao do nova dva boda - 82:71 (22:21, 21:17, 19:15, 20:12) u šestom kolu. 

Izabrane vesti

Kao i u prošlom kolu protiv Borca, trener Aleksandar Džikić nije mogao da računa na Amerikanca Džamonta Gordona. Crno-beli su upisali petu pobedu u takmičenju, a FMP drugi poraz. 

Glavna odlika ove utakmice je odbrana Partizana u drugom poluvremenu, dobar šut sa distance FMP-a u prvom delu i mirne ruke crno-belih u poslednjih pet minuta. Sve dileme oko pobednika otklonio je Branislav Ratkovica trojkom minut i po pre kraja, kada su crno-beli otišli na plus 10 (79:69), što je bila i naveće prednost večeras.

Najefikasniji u timu Partizanu bio je Uroš Luković sa 15 poena, jedan manje ubacio je Adin Vrabac, a Stefan Birčević dodao je 13.  Džona Bolden dao je 14 za FMP.

Osim uvodnih par minuta u kojima se činilo da Partizan ima kontrolu utakmice, ali je to bio pogrešan utisak. Početnu inicijativu crno-belih Panteri iz predgrađa uspeli su da neutrališu odličnim šutem za tri poena.

Prilično slabo u odbrani je delovao Partizan u tim trenucima, uostalom, kako drugačije objasniti čak 27 primljenih poena u prvih 10 minuta utakmice.

Kako je vreme odmicalo Džona Bolden, Filip Čović i Stefan Lazarević pravili su sve više problema domaćinu. Da nije bilo Adina Vrapca i Stefana Birčevića, FMP bi verovatno otišao i na više od šest poena prednosti (32:26).

Nisu baš gledaoci, a bilo ih je 1.500, mogli da uživaju u blistavoj košarkaškoj predstavi, a FMP je na poluvreme otišao sa minimalnom prednošću koja je garantovala zanimljiv nastavak utakmice.

Crno-beli su do rezultatskog preokreta došli u trećem periodu, kada su uspeli da zaustave šut gostiju sa distance, proigrao je Uroš Luković, malo su pojačali odbranu i to je u ovom kvartalu rezultiralo sa čak 10 izgubljenih lopti Pantera.

Međutim, čak i kada je Partizan poveo sa 58:50 u 28. minutu, videlo se da još nema snage i energije da ga prelomi. Brzo su se gosti vratili, pre svega zahvaljujući greškama u seriji domaće ekipe.

Slično je bilo i na startu poslednje četvrtine, kada je vicešampion Srbije ispustio solidnih plus osam, što je nateralo trenera Džikića da zatraži tajm aut. I opet smo dobili meč sa interesantnom završnicom u kojoj je Partizan još jednom osvojio dva boda.


PARTIZAN - FMP 82:71 (22:27, 21:17, 19:15, 20:12)

Hala: Pionir
Gledalaca: 1.500
Sudije: Belošević, Maričić i Stefanović

PARTIZAN: Ratkovica 10, Vrabac 14, Marinković 3, Veličković 5, Majstorović 2, Birčević 13, Koprivica, Andrić 3, Hečer 11, Pot 6, Karahodžić, Luković 15 (8 skokova).

FMP: Radanov, Čović 7, Davidovac 9, Apić, Lazarević 11, Bursać 3, Šešlija, Kutlešić, Žižić 9, Ljubičić 8, Radovanović 2, Bolden 14.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK PartizanJadranska ligaDžona BoldenBranislav RatkovicaUroš LukovićStefan Birčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara