"Fudbaleri Real Sosijedada stigli su do trećeg vezanog trijumfa"
"Fudbaleri Real Sosijedada stigli su do trećeg vezanog trijumfa"

Pantić zakopao Kordobu na Anoeti: Izbačen s terena u 6. minutu i pogurao Sosijedad ka pobedi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.03.15. | 21:45

Srpski internacionalac nespotskim startom izbačen praktično već na startu susreta, a do kraja utakmice priključila su mu se još dva saigrača..

Fudbaleri Real Sosijedada stigli su do trećeg vezanog trijumfa

Pobeda Real Sosijedad na Anoeti protekla je u znaku broja „3“! Treći trijumf u nizu, rezultatom 3:1 protiv Kordobe, uz čak tri crvena kartona za goste! Ekipa Dejvida Mojesa nastavila je seriju dobrih igara u poslednje vreme i zacementirala svoju poziciju u sredini tabele, što garantuje nešto mirniji finiš za Baskijce, dok će Kordoba gotovo sigurno ući u voz koji ide put Segunde!

Izabrane vesti

Apsolutna dominacija domaćina verovatno se ne bi ni dovela u pitanje sve i da Sosijedad nije imao veliku pomoć rivala. Ali posle početničke greške Aleksandra Pantića i nesportskog starta nad Agirečeom u 6. minutu, u situaciji gde je srpski internacionalac bio poslednjih igrač odbrane Baskijci su dobili krila. Ništa nije moglo da ih zaustavi na putu ka pobedi. 

I upravo je Agireče bio strelac prvog pogotka - igrao se 33. minut kada je Serhio Kanales uputio centaršut s leve strane, a „devetka“ domaćina majstorskom reakcijom zatresao mrežu. 

Pravi šok na Anoeti usledio je vrlo brzo. Kordoba je samo šest minuta pošto je ostala s igračem manje stigla do izjednačenja, a potom je usledila potpuna defanzivna transformacija. Zaboravljeni otpadak Mančester junajteda Bebe izveo je opasan korner s leve strane, a najviši u skoku bio je Andone

Pritisak na odbranu Kordobe, koja nastavlja život bez bivšeg trenera Miroslava Đukića, postajao je sve veći kako su minuti prolazili. Andalužani su se konstantno branili i uspeli su da sačuvaju svoj gol u situaciji gde su imali igrača manje, a projektili su dolazili sa svih strana. U jednom trenutku čak se činilo da je bod jako, jako blizu, međutim u 75. minutu Agireče je preuzeo ulogu asistenta. Gol je ovog puta postigao Gonzalo Kastro posle lukavog poteza.

Do drugog pogotka Sosijedada fudbaleri Kordobe uspeli su da budu kažnjeni sa čak pet žutih kartona, a to je vrlo brzo preraslo i u crveni Ivetea Lopeza, a potom i Pinilosa, zbog nesportskog ponašanja! Tada je definitivno bilo jasno da Kordobi spasa nema, a tačku na deveti trijumf u sezoni stavio je Alfred Finbogason.

PRIMERA, 28. KOLO:

Petak:

Elče - Valensija 0:4 (0:1)
/Gomeš 44, Alkaser 57, Roko (ag) 71, Otamendi 90+2/

Subota:

Atletiko Madrid - Hetafe 2:0 (2:0)
/Tores 3, Tijago 44/

Rajo Valjekano - Malaga 1:0 (1:0)
/Kakuta 22/

Levante - Selta 0:1 (0:0)
/Čarls 87/

Atletik Bilbao - Almerija 2:1 (2:0)
/Ećeita 9, Mikel Riko 26 - Balenzijaga 47 ag/

Granada - Eibar 0:0

Nedelja:

Deportivo - Espanjol 0:0

Viljareal – Sevilja 0:2 (0:0)
/Koke 49, Vitolo 65/

Real Sosijedad – Kordoba 3:1 (1:1)
/Agireče 33, Kastro 75, Finbogason 90+2 - Andone 12/

21.00 Barselona - Real Madrid

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal SosijedadPrimeraKordobaGonzalo KastroEvropaAlfred FinbogasonAleksandar PantićAgireče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara