""
""

Pao je i Stamford Bridž! Opet imamo bitku za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.17. | 17:58

Hrabri Kristal Palas kao gost pobedio Čelsi, još jedna dobra partija Luke Milivojevića

Čelsi je pao u svojoj kući, hrabri Kristal Palas utišao je Stamford Bridž i sada bi ponovo mogli da imamo zanimljivu borbu za titulu prvaka Engleske. Orlovi su slavili sa 2:1 u meču 29. kola Premijer lige i naneli Plavcima prvi poraz na njihovom terenu od septembra prošle godine. I nakon pobede Totenhema u ovom kolu, Čelsi sada ima sedam bodova više od prvog pratioca na tabeli.

Izabrane vesti

Tandem Vilfrid Zaha - Kristijan Benteke uspeo je da razori Čelsijevu moćnu odbranu, a Sem Olerdajs očitao je lekciju kolegi Antoniju Konteu i doneo Palasu drugu uzastopnu pobedu na Stamford Bridžu. Iako je početak utakmice ukazivao na još jedan rutinski posao Plavaca, ispostavilo da je to bio pogrešan utisak.

Sjajno prvo poluvreme viđeno je na Stamford Bridžu, mada se većina navijača Čelsija verovatno ne bi složila sa ovom konstatacijom. Sve je počelo kao u bajci za Plavce, jer je već u petom minutu Sesk Fabregas posle ubacivanja iz drugog plana sa peterca matirao kasnije odličnog golmana Henesija.

A onda se nešto desilo, kao da se Palas naljutio. I za samo dva minuta sve se okrenulo na terenu. Najpre je Vilfred Zaha u devetom minutu pametnim udarcem sa 15-ak metara pokazao da nije zaboravio da igra fudbal u prethodnom periodu.

Kakav su tek šok doživeli domaći navijači na Stamford Bridžu u 11. minutu, kada je Zaha povukao kontru a onda asistirao Kristijanu Bentekeu koji je „bocnuo“ loptu iza leđa Kurtoe i to za TV špice.

Pored strelaca za Kristal Palas epitet igrača utakmice mogao je da ponese i čuvar mreže Henesi koji je više navrata spuštao roletnu i u izglednim šansama nervirao fudbalere Čelsija.

Veoma dobru partiju na sredini terena pružio je srpski reprezentativac Luka Milivojević koji je nebrojeno puta isekao napade londonskih Plavaca, a na kraju je zaradio i žuti karton. Ipak, obavio je veoma kvalitetan posao. Nemanja Matić bio je starter kod Čelsija, ali ga je u 59. minutu zamenio Brazilac Vilijan.

U samom finišu utakmice Čelsi je opasno pritisnuo gradskor rivala, igrači Palasa su se nagurali u kazneni prostor, ali su prilično hrabrom i pametnom igrom uspeli da osujete sve pokušaje Čelsija. 



Ekipa Lestera definitivno je uhvatila ritam koji podseća na prošlu, šampionsku sezonu. Danas je ceh na King Pauer stadionu platio Stouk koji je izgubio sa 2:0. Ovo je Lisicama bila peta uzastopna pobeda, ako se računa i Liga šampiona. A iako se nije upisao u strelce, Deni Simpson je obeležio ovu utakmicu. Razlog? Pa, bio je asistent kod oba pogotka Lestera. Kod prvog je proigrao Vilfreda Ndidija u 25. minutu, a onda je u 47. minutu pronašao i najboljeg strelca Lisica Džejmija Vardija

Fudbaleri Votforda prekinuli su crnu seriju i upisali prvu pobedu posle četiri utakmice, a danas su na svom terenu slavili protiv Sanderlenda koji je ostao zakucan za dno tabele. Jedini pogodak na utakmici postigao je Migel Britos u 59. minutu.

A navijači Hala slave nekadašnjeg kapitena Intera, Andreu Ranokiju koji je postigao pobedonosni gol u pobedi nad gostujućim Vest Hemom od 2:1. Time je Italijan, u 85. minutu, zaokružio potpuni preokret domaće ekipe koja se sada izjednačila na tabeli sa Svonsijem, prvim timom izvan zone ispadanja. Vest Hem je poveo u 18. minutu preko Endija Kerola, ali je izjednačio Endru Robinson i tako najavio veliki preokret. Kod oba gola Hala asistirao je Kamil Grosicki. Srpski internacionalac Lazar Marković odigrao je celu utakmicu za Hal.

Premijer liga, 29. kolo

Liverpul - Everton 3:1 (2:1)
/Mane 8, Kutinjo 31, Origi 60 - Penington 28/

Barnsli - Totenhem 0:2 

Čelsi - Kristal Palas (1:2)
/Fabregas 5 - Zaha 9, Benteke 11/

Hal - Vest Hem 2:1 (0:1)
/Robertson 56, Ranokija 85 - Kerol 18/

Lester - Stouk 2:0 (1:0)
/Ndidi 25, Vardi 47/

Mančester junajted - Vest Bromvič Albion 0:0

Votford - Sanderlend 1:0 (0:0)
/Britos 59/

18.30: Sautempton - Bornmut

Nedelja:
14.30: Svonsi - Midlzbro
17.00: Arsenal - Mančester Siti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Antonio KonteČelsiKristal PalasKristijan BentekeLuka MilivojevićNemanja MatićPremijer ligaSesk FabregasVilfred Zaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara