""
""

Čelsi vs PSŽ: Parižani se dobro sećaju prošle sezone, na njihovu sreću Demba Ba je u Bešiktašu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.12.14. | 13:08

Zlatan će u ovom dvomeču tražiti osvetu starom prijatelju Murinju za poraz u polufinalu 2010

Verovatno se ni Žoze Murinjo, ni Loran Blan nisu obradovali kada su saznali ko im je protivnik u osmine finala Lige šampiona. Kakav nas evropski derbi očekuje, kada se budu sastali Čelsi i PSŽ u februaru, ne smemo ni da pomislimo, jer onda nećemo moći da dočekamo.

Ono što je zanimljivo je to da je prethodne sezone pred četvrtfinale, žreb u Nionu takođe povezao ove dve ekipe. Tih aprilskih mečeva radije će se sećati navijači Plavaca, pošto je njihov tim posle velike borbe uspeo da savlada PSŽ. Na Parku Prinčeva bilo je 3:1 za domaći tim.

Izabrane vesti

U neverovatno uzbudljivom revanšu Demba Ba je golom iz 87. minuta doneo pobedu ekipi Čelsija od 2:0 i na taj način i prolaz u ne baš plodonosno polufinale s Atletikom. Srećom po PSŽ, Senegalac je trenutno na pozajmici u Bešiktašu. 

Međutim, tu su Dijego Kosta, Drogba, Remi, kao i strelac prvog gola u Londonu iz aprila ove godine Andre Širle. A kada smo već kod napadača, na drugoj strani pored Kavanija i Lavecija će biti Zlatan Ibrahimović. Zbog čega je ovo bitno?

Zato što je Murinjo bio Zlatanov trener u Interu jedne sezone, a sledeće je on otišao u Barselonu, dok je u Inter došao Samjuel Eto. Popularni Ibra je tada napravio kardinalnu grešku u karijeri, dok je Kamerunac (koji je prošle sezone na meču sa PSŽ-om bio u startnoj postavi Čelsija) ubo džekpot. Naime, Barselona je osvojila ovo takmičenje 2009, a Inter 2010. Katastrofalna procena koštala je Zlatana trofeja koji toliko žarko želi.

A svi se sećaju one utakmice između Barse i Intera, kada je Tijago Mota (Inter) dobio crveni karton još tokom prvog poluvremena, da bi Murinjova ekipa ipak pobedila Ibrinu i tako se plasirala u finale u kom je i postala šampion Evrope. Zlatan je tada zamenjen u 63. minutu, a umesto njega je ušao Bojan Krkić, pa bi Šveđanin balkanskog porekla želeo da što pre zaboravi to užasno katalonsko veče. Boljeg načina za zaborav od pobede u predstojećem dvomeču nema.

Da li će se Ibra osvetiti Murinju za taj poraz? Da li će se Blan osvetiti Čelsiju za poraz ove godine? Čije pare će imati veću vrednost u ta dva duela, Abramovičeve ili Al Kelaifijeve? Da li će Čelsi pokazati da je ipak jedna od najozbiljnijih ekipa na svetu ove sezone, saznaćemo u februaru, do koga smo već počeli da brojimo dane.

Ko, po vašem mišljenju, ide dalje i zašto? Otkrijte nam svoje mišljenje u komentarima ispod teksta...

(FOTO: Action images)


tagovi

Andre ŠirleČelsiDemba BaEngleskaEvropaFrancuskaLiga šampionaPari Sen ŽermenZlatan IbrahimovićŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara