"Košarkaši Partizana ubedljivi (ARHIVA)"
"Košarkaši Partizana ubedljivi (ARHIVA)"

Parni valjak pregazio Albu i otišao u finale! Da li ćemo na kraju uživati u pravoj košarkaškoj poslastici?

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.02.15. | 20:03

Kvalifikacioni turnir Evrolige lagano dobija završno poglavlje...

Košarkaši Partizana ubedljivi (ARHIVA)

Košarkaši Partizana prošetali su se do finala kvalifikacionog turnira Evrolige! Posle poraza od Venecije u poslednjem meču grupne faze nešto ranije puleni Aleksandra Bućana pregazili su u polufinalnom okršaju košarkaše Albe rezultatom 86:63 (17:15, 22:9, 21:17, 26:22) i na ubedljiv način došli na korak od plasmana na završni turnir, koji će se u maju igrati u Madridu! 

Izabrane vesti

Koliko je Partizan zapravo bio dominantan u ovom meču najbolje pokazuje činjenica da su Beograđani protivnika naterali da napravi čak 24 greške, a imali su čak 18 skokova u napadu! Takođe, u svim ostalim statističkim parametrima bili su daleko ispred Albe.

Crno-beli bili su u podređenom položaju samo tokom uvodnih minuta susreta, kada je Alba imala minimalnu prednost. Međutim, nisu uspeli da urade nešto ozbiljnije. Vrlo brzo nominalni domaćin uspostavio je potpunu kontrolu svih dešavanja na parketu hale Basket Siti, brzo zatvorio sve prilaze svom košu, a u isto vreme razotkrio sve mane protivnika i već do kraja prvog poluvremena napravio ogromnu, ispostavilo se i nedostižnu razliku. 

Posao koji su započeli Jovanović Armuš, u drugom kvartalu nastavio je fantastični Miloš Glišić, koji je od ukupno 22 poena Partizana upisao čak 13! Nemački klinci bili su pod strašnim pritiskom neporozne odbrane crno-belih, a kada su upali u „mašinu“, jedva su uspeli da seizvuku. Prve poene iz igre u drugom periodu gosti su upisali tek na polovini, kada je jedini raspoloženi igrač Moric Vagner pokušao nešto da promeni. Ali, nije uspeo - Alba je za četvrtinu proknjižila samo devet poena, a to je bio početak kraja za Albu. 

Momčadija iz Humske do kraja utakmice nije odustajala od svoje igre, što je samo učinilo da Albin koš bude napunjen do vrha, a supertalentovani Glišić izraste u apsolutnog heroja crno-belih i meč završi sa 23 poena i sedam skokova. Pored Glišića vrlo dobru partiju iza sebe imao je i Strahinja Stanišić sa 13 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte, dok je Nikola Tanasković imao 11 poena, sedam skokova i tri ukradene lopte. 

Kod Albe Vagner je imao 16 poena i šest skokova, dok su Tim Šnajder i Ferdinand Žikla ubacili po deset poena.

Partizan će u finalu igrati sa pobednikom susreta Crvena zvezda - Zemun, koji počinje 20.30.

(FOTO: kkpartizan.rs)


tagovi

FK PartizanEvroligaAlba BerlinAdidas next generation turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara