"Detalj sa utakmice u Nišu"
"Detalj sa utakmice u Nišu"

Partija života Petra Rakićevića za plasman Metalca u polufinale Kupa!

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.16. | 20:05

Valjevci nakon produžetka otišli korak dalje, borbeni Borac ide kući...

Detalj sa utakmice u Nišu

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Treća četvrtfinalna utakmica Kupa Radivoja Koraća, nova drama, ali i pobeda košarkaša Metalca i to posle produžetka! Puleni Vladimira Đokića dobili su čačanskog rivala „na iskustvo“ u dodatnom nadigravanju, gde član Košarkaške lige Srbije nije imao snage da se suprotstavi na pravi način - 96:86 (19:26, 21:14, 22:28, 22:16, 12:2. U pobedničkom timu fantastične role imali su Nikola Jevtović sa 27 i Petar Rakićević sa 25 poena, s tim što je mladi krilni košarkaš odigrao utakmicu života i ubeležio tripl dabl, sa još 11 skokova i 10 asistencija i direktno uticao na to da Metalac slavi prolaz među četiri najbolja tima!

Uprkos tome što je Metalac imao dva poena prednosti samo nekoliko sekundi pre kraja utakmice, igrači valjevskog kluba su lošim postavljanjem odbrane dozvolili rivalu da meč odvede u dodatnih pet minuta. Strahinja Mićović je promašio ceo koš pri šutu za pobedu, a lukavo se snašao Bojan Stanojević i ubacio dva poena tako što se praktično ušunjao igračima Metalca iza leđa, pokupio ničiju loptu i doneo veliku radost Čačanima. Međutim, u nastavku susreta igrači Borca ubacili su tek dva poena, što je Metalac umeo da kazni.

Ključni detalji susreta viđeni su u poslednja dva minuta pre kraja četvrtog kvartala. Prvo je mladi košarkaš Borca Uroš Čarapić promašio dva bacanja pri vođstvu Metalca rezultatom 80:79, da bi u sledećoj odbrani napravio i brzi faul nad Nikolom Jevtovićem. Za razliku od protivnika, najbolji igrač valjevskog kluba bio je mirne ruke. U tim trenucima ruke košarkaša Borca kao da su bile „vezane“, pošto je u naredna dva napada Strahinja Mićović promašio dva izuzetno važna šuta, dok je u međuvremenu Marko Jošilo takođe bio siguran sa penala, ali samo jednom. Međutim, sve se okrenulo onog trenutka kada je Marko Radonjić na devet sekundi pre isteka četrdesetog minuta pogodio trojku vrednu nade. Vrlo brzo Jevtović je bio fauliran, ali je imao polovičan učinak, nakon čega je usledila akcija vredna doigravanja. 

Borac je trijumf ispustio uprkos tome što je u nekoliko navrata imao čak i 13 poena prednosti, ali i činjenici da je imao posebno raspoloženi triling Andreja Stevanović - Aleksa Avramović - Strahinja Mićović, koji je zajedno „skockao“ čak 66 od ukupno 86 poena čačanskog tima. Međutim, veliku glavobolju imaće trener Borca zadobio je u poslednjoj četvrtini, kada su mu se povredila dvojica vrlo važnih igrača.

Andreja Stevanović je pretrpeo ozledu skočnog zgloba, dok je nekoliko minuta kasnije teren napustio i Uroš Čarapić posle oštrog duela sa Markom Jošilom. Prvi je meč završio sa 25 poena, dok je drugi smogao snage da se vrati na teren. Borac je ipak ostao kratkih rukava. Mada i Metalac je imao problema sa povredom jednog od najvažnijih igrača. Naime, Dušan Kutlešić povredio se bukvalno na klupi za rezerve, u trenutku kada je ustajao kako bi ušao na teren. Klecnulo je koleno. Ali i Kutlešić je prešao preko granice bola i saigrače pogurao do pobede. 

Kod gostiju 22 poena skupio je Mićović, zajedno sa još osam skokova, a na terenu je proveo čak 44 minuta! Aleksa Avramović je uprkos 19 upisanih poena, te devet asistencija i sedam skokova, pa i pet izgubljenih lopti, znatno podbacio u šutu iz igre - 8/24, od čega tek jedan pogodak za tri poena iz čak deset pokušaja! On je odigrao čak 43 minuta. Čačanska šuterska škola nije bila previše aktivna, pošto je Borac ukupno uputio čak 40 šuteva za tri poena, uz tek deset pogodaka.


tagovi

Strahinja MićovićPetar RakićevićNikola JevtovićMetalac ValjevoKup Radivoja KoraćaKK Borac ČačakJadranska ligaĐorđe MajstorovićDušan KutlešićAndreja StevanovićAleksa Avramović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara