""
""

Božinov sa penala i minimalac Partizana za kraj priprema na Kipru, odbrana posebno ohrabrenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.16. | 15:46

Protiv ruskog drugoligaša Tosna igra nije bila blistava, ali je pobedom od 1:0 napumpano samopouzdanje 11 dana pred okršaj sa OFK Beogradom

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta da Kipra)

Izabrane vesti

Partizan  je - spreman! Crno-beli u nastavak šampionata ulaze sa saznanjem da su dobili pet od sedam kontrolnih utakmica na Kipru, da kompletno remontovana  odbrana deluje daleko uverljivije nego jesenas, ali i da je Valeri Božinov sposoban da nastavi golgeterski niz s kraja prošle godine. Upravo pogotkom bugarskog napadača, iz jedanaesterca, tim Ivana Tomića je u poslednoj  proveri pred povratak za Beograd slomio otpor ruskog drugoligaša Tosne i napumpao samopouzdanje na 11 dana pre gostovanja OFK Beogradu.

U  previše nervoznoj i utakmici obeležnoj grubim startovima sa obe strane, presudio je hitac najboljefg strelca ekipe iz Humske 1 u Superligi. Pošto je u kaznenom prostoru oboren agilni Darko Brašanac, Božinov je dohvatio loptu, postavio je na penaltik, a onda rutinski poslao golmana Bajkora u suprotnu stranu od one u koju je pucao - 1:0. Bio je način da se iskupi sa promašaj iz 36. minuta (stativa posle centaršuta Nemanje Mihajlovića), ali i da potvrdi status najboljeg strelca Parnog valjka u pripremnom periodu (tri gola).

Partizan je mogao i pre do gola (Brašanac dvaput tukao glavom, Alen Stevanović pokušao sa distance) i(li) da slavi ubedljivije (prilike Vlahovića i Miladina Stevanovića) međutim, jednako ohrabrujući za Ivana Tomića je podatak da njegov sastav opet nije primio gol. Na četvrtoj od sedam utakmica, koliko ih je odigrao na Rajskom ostrvu.

Ruku na srce, danas nije blistao, imao je probleme u organizaciji igre i odbrani, ali je Filip Kljajić - koji  je šansu dobio pre Bojana Šaranova i izgleda da će tako biti u prvenstvu - ostao nesavladan, između ostalog i zato što je Astafaev za manje od sekunde zakasno da kazni odbranu crno-belih.

Srpski sastav se namerio na tim koji ne preza od grubih startova, što je značajno odredilo tok utakmice, ali  kad su izdržali agresiju i spustili loptu na zemlju došli su u poziciju da kreiraju sve opasnije napade i na kraju slave. Uz strelca odlučujućeg gola Božinova, učinak vredan pomena danas su imali levi bek Miroslav Bogosavac, zadnji vezni Everton Luiz, kao i drugi novajlija iz inostrtanstva Sedrik Gogua, dok su živost Kosovića i ambicija mlađanog Dušana Vlahovića  Partizanov  zalog za budućnost.Partizan se sa skorom od pet pobeda i dva remija vraća za Beograd, gde će u subotu igrati poslednji test meč protiv Teleoptika.


PARTIZAN - TOSNO 1:0 (0:0)
/Božinov 67 pen/

Nikozija
Sudija: Hristovi (Kipar)
Žuti kartoni: Jovanović (Partizan), Markov (Tosno)

PARTIZAN: Kljajić - Bandalovski (od 67. Vulićević), Miladin Stevanović, Marko Jovanović (od 60. Gogua), Bogosavac - Everton (od 67. Petrović), Brašanac, Lukić (od 60. Kosović) - Alen Stevanović (od 80. Fofana), Mihajlović - Božinov (od 67. Vlahović). Trener: Ivan Tomić.

TOSNO: Bajkora, Tetrašvili, Gultiaev, Aravin, Astafev, Markov, Kovalčik, Zabolotnij, Kašćelan, Čirkin, Čkapelija. Igrali su još: Mukamedšin, Pazin, Smirnov. Trener: Dmitrij Parfenov

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Valeri BožinovTosnoSuperligaSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara