"Stanislav Manolev i Lazar Ćirković"
"Stanislav Manolev i Lazar Ćirković"

Partizan: Ćirković nije na prodaju, pregovaramo sa Manolevim! Šta se čeka sa Tubićem?

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.01.15. | 15:06

„Ne želimo da dođemo u situaciju da dovodimo igrače, a onda ih usled katastrofalne finansijske situacije, ne plaćamo, pa da nam dug raste na 15.000.000, možda čak i 20.000.000 evra“, kaže potpredsednik crno-belih Milorad Vučelić

Stanislav Manolev i Lazar ĆirkovićNe može Lazar Ćirković da napusti Partizan u januarskom prelaznom roku. Bez obzira na interesovanje Anderlehta i navodnu ponudu „tešku“ 1.500.000 evra, štoper mlade reprezentacije Srbije ostaće u Humskoj 1. Štaviše, čak i ukoliko Belgijanci „pojačaju“ uslove ili ukoliko se javi neki drugi klub, bivši prvotimac Rada nema dozvolu da se otisne sa Topčiderskog brda.
Prvo, ne postoji nikakav zvaničan dokument koji bi potvrdio interesovanje Anderlehta za Ćirkovića. A drugo, još važnije, čak i da smo takav papir dobili o statusu Lazara Ćirkovića ne bismo ni raspravljali na Upravnom odboru. Stav ljudi iz sportskog sektora je da Lazar nije na prodaju i da je njegov ostanak od dragocene važnosti za ekipu u prolećnom delu prvenstva“, rekao je Milorad Vučelić, potpredsednik Partizana, u izjavi za MOZZART Sport.

Imajući u vidu da je posle isteka ugovora Vojislava Stankovića Lazar Ćirković jedini „pravi“ štoper u Partizanu ovakva odluka Upravnog odbora kluba iz Humske 1 deluje logično. S druge strane, čini se da je van svake logike tapkanje u mestu kad je reč o angažovanju pojačanja u odbrani, s obzirom da je to i po imenima i po brojnosti trenutno najkritičniji deo ekipe, koja je na premijernom testu u Turskoj primila četiri gola. Otuda i pitanje zašto se odugovlači sa najavljenim potpisom Nemanje Tubića i dokle se stiglo u pregovorima sa Stanislavom Manolevim iz moskovskog Dinama.
Pregovori sa Nemanjom Tubićem i njegovim zastupnicima su nastavljeni juče i – koliko znam – jutros, ali nemam novih detalja dokle se stiglo. U njegovom slučaju postavili smo određene finansijske limite. Odmah da kažem, oni nisu vezani za Tubića lično, već želimo da postavimo okvire poslovanja i visinu ugovora za koje smatramo da će biti korektni za naše uslove. Ne želimo da dođemo u situaciju da dovodimo igrače, a onda ih usled katastrofalne finansijske situacije, ne plaćamo, pa da nam dug raste na 15.000.000, možda čak i 20.000.000 evra. To ne sme da se dešava“, upozorava Vučelić.

Izabrane vesti

Da li to, možda, znači revidiranje postojećih ugovora?
Ne. Ono što smo zatekli to ćemo i ispoštovati. Ne možemo samo zato što smo došli u klub da menjamo nešto što je zavedeno u papirima. Igrači iz aktuelnog kadra ne bi trebalo da brinu, jer će njihove prinadležnosti biti ispoštovane“.

Da se vratimo na prelazni rok, šta je sa Manolevim, juče nije igrao za Dinamo, što bi moglo da znači da Rusi na njega ne računaju?
Pregovori su u toku, čekamo da Bugarin reši status sa Moskovljanima, pošto su mu ostale još dve i po godine ugovora, pa ćemo videti. Nadamo se pozitivnom epilogu“, dodao je Milorad Vučelić.

(FOTO: MN Press/Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015SuperligaStanislav ManolevSrbijaFK PartizanNemanja TubićMilorad VučelićLazar Ćirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara