"Kapdevilja i Markos Sena"
"Kapdevilja i Markos Sena"

Partizan ih nekada punio, a danas su doveli svetskog šampiona

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.05.16. | 18:55

Sećate li se Santa Kolome iz Andore?

Kapdevilja i Markos Sena

Santa Koloma iz Andore je mnogim ljubiteljima fudbala u Srbiji, posebno navijačima Partizana, ostala u lepom sećanju, kao tim idealan za zagrevanje u evropskim takmičenjima. U Beogradu su ih crno-beli svojevremeno isprašili sa čak 7:1 u kvalifikacijama za neko takmičenje, a tada su bili gomila amatera…

Izabrane vesti

Danas su se vremena promenila. Ti “manji” klubovi su otišli malo napred, pa smo tako dočekali da ista ta Santa Koloma angažuje nekadašnjeg reprezentativca Španije i člana šampionske generacije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. i Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine.

Iskusni levi bek Đoan Kapdevilja (38) stigao je u maleno selo u Andori u redove trostrukog uzastopnog šampiona ove državice, kako bi pomogao Santa Kolomi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbaler koji je tokom bogate karijere nastupao za Atletiko Madrid, Deportivo, Viljareal, Espanjol i Benfiku, prošle sezone je nosio dres belgijskog Lirsa. U finišu sezone Kapdevilja je povredio koleno, a već sedam dana trenira sa Santa Kolomom kako bi spreman dočekao start sezone i pohod na Ligu šampiona, koji u Andori ambiciozno dočekuju.

(FOTO: Action Images)    


tagovi

Santa KolomaLiga šampionakvalifikacijeĐoan KapdeviljaAndora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara