""
""

PARTIZAN ISPAO! Hoće li otići Tomić, Iliev, Vazura i Vučelić? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.07.16. | 23:43

Crno-beli posle penal serije eliminisani od Zaglebja - 3:4

UŽAS! SRAMOTA! PORAZ ZA - OSTAVKE!

Izabrane vesti

Tužno leto za Partizan! Crno-beli su već na prvoj prepreci ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su u drugoj eliminacionoj rundi poraženi od Zaglebja. Posle 0:0 u Beogradu i istog takvog rezultata u Lubinu, srpski predstavnik je lošim izvođenjem jedanaesteraca u revanšu završio sa utakmicama van granica države za sezonu koja još čestito nije ni počela - 3:4!

Kraj. U sezoni kupanja. Istoj onoj kojom su u Humskoj 1 ismevali neuspehe Crvene zvezde za vreme dominacije ovdašnjim fudbalom. Iste one u kojoj su sad ispali timovi iz Letonije, Estonije, Lihtenštajna, Luksemburga. Iste one u kojoj će se Partizan naći sledećeg leta, međutim, da bi tamo stigao kroz plasman u prvenstvu potrebno je da se u klubu dogode korenite promene, jer ovaj Partizan sa Ivanom Tomićem na klupi, Ivicom Ilievim na funkciji sportskog direktora, Milošom Vazurom u ulozi generalnog i a Miloradom Vučelićem u „krnjoj“ upravi ne vredi ničemu. Ne vredi ni gledanja. Zato svi pobrojani moraju da odu. Odmah. Da bi Partizanu bilo bolje sutra.

Ovo večeras samo je kulminacija nerezonskih poteza svih struktura kluba i traženja alibija umesto brižljive brige o timu i njegovim interesima. Počev od vrhuške kluba, problematilčne selekcije tima, sve do narušenih odnosa u svlačionici. Zato je i moralo da se završi usudom sa bele tačke. Sa iste one odakle su crno-beli svojevremeno prolazili Njukasl i Anderleht, večeras su neprecizni bili Darko Barašanac i Nemanja Mihajlović, mada bi svaki Grobar trebalo da se zapita da li su baš kapiten i ponajbolji igrač u ovom timu krivi ili je, možda, odgovornost na stranih onih koji nisu u stanju da dovedu bolje igrače (jer nemaju para, možda i razboritosti da ih uoče) ili naprave igru u skladu sa ambicijama i tradicijom nekada slavnog, danas potamnelog kluba.

Ako je u Beogradu realizacija bila glavni Partizanov problem, onda je večeras još veći bila igra. Apsolutna nula. Tako bi mogao da glasi sažetak o onome što su pružili gosti, nesposobni da šutnu u okvir gola. Jedan od junaka prvog susreta, golman Martin Polaček, dosađivao se među stativama verovatno se preisputujući se da li sanja, da li naspram sebe ima iste one fudbalere koji su ga pre samo sedam dana naterali na sijaset intervencija. Ovoga puta iritirajuće neupotrebljivi Nikola Đurđić čak nije ni ušao u šansu, a ruku na srce, jedanko užasan u polju bio je i Miroslav Radović, pošto mu nijednu nije pripremio.

Kad se tome doda da se Đorđe Čotra pametnije postavljao, skraćujući prostor za manevar bezopasnom Marku Jankoviću, kao i da je Nemanja Mihajlović tek povremenim udarcima sa distance pokušavao da razbije učmalost Tomićevog tima, dobijaju se obrisu impotentnosti u igri Parnog valjka. U takvoj postavci, nesvojstveno njegvoj tradiciji, najbolji utisak ostavili su mladi štoper Nikola Milenković i golman Bojan Šaranov.

Nisu mogli sami...

I tako 120 minuta. Osim u onom 43, kad je, na centaršut Mihajlovića, Gogua glavom prebacio gol, Partizan je delovao kao ekipa kojoj lopta smeta. Da ne zna s njom šta će. Da ima previše alibi, a malo kuražnih igrača. A protivnika naoštrenog do granica maksimuma, ponekad sklonog grubostima i povremeno orijentisanog na ofanzivne kreacije Krištofa Pjateka. Iako vezista, 21-godišnji fudbaler poljskog predstavnika bio je ubedljivo najopasnji pojedinac  na terenu, ali ga je, dok nije izašao, konkurenta za igrača utakmice dobio u liku Bojana Šaranova, čije su dve intervencije u prvom poluvremenu sačuvale crno-bele ulaska u nedozvoljeni minus, u koji ih umalo u 84. minutu nije gurnuo Gogua autogolom.

Tomić nije imao hrabrosti da upari špiceve (zamenio je Đurđića Vlahovićem), niti smelosti da Sašu Ilića uvede pre produžetaka, u kojima su šanse Brašanca (zakasnio koji centimetar na centaršut Mihajlovića) i Vlahovića (pored gola), odnosno raspoloženih rezervista Vlaška i Tošika bile nedovoljne da bi se promenio rezultat, pa su putnika u treće kolo morali da odluče penali.

A tamo je Partizan pokazao psihičku nestabilnost, što nikog ne bi trebalo da čudi, ako se ima u vidu ko ga sve vodi.

Sramota!

DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE, REVAN UTAKMICA

ZAGLEBJE - PARTIZAN 0:0, penalima 4:3, prvi meč 0:0

Penali:
Prva serija: Brašanac iznad preške 0:0, 1:0 Janus
Druga serija: Saša Ilić 1:1, Guldan 2:1
Treća serija: Đuričković 2:2, Šaranov brani udarac Todorovskog 2:2
Četvrta serija: Janković 3:2, Voznjak 3:3
Peta serija: Udarac Mihajlovića brani Polaček, Vlaško 4:3

Lubin
Stadion Zaglebja
Gledalaca 7.000
Sudija: Anatolij Abdula (Ukrajina)
Žuti kartoni: Čotra, Voznijak, Dabrovski, Janoška (Zaglebje), Gogua, Radović, Ilić, Everton (Partizan)

ZAGLEBJE: Polaček, Todorovski, Guldan, Dabrovski, Čotra - K. Pjatek (od 101. Tošik), Kubicki - Voznjak, Rakovski (od 61. Vlaško), Janoška (od 74. Janus) - L. Pjatek.

PARTIZAN: Šaranov - Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac (od 121. Đuričković) - Everton, Brašanac - Janković, Radović (od 90+1. Đuričković), Mihajlović - Đurđić (od 70. Vlahović).

(FOTO: MN Press, FK Partizan)


tagovi

ZaglebijeSrbijaFK PartizanLiga Evropekvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara