""
""

Partizan je imao sve, a nije dobio ništa

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.11.13. | 22:46

Crno-beli poraženi u verovatno odlučujućem meču za plasman u TOP 16 Evrolige (61:62)

Od svitanja do sumraka! Pod svetlima Pariza nazirao se veliki podvig Partizana, ali se u Beograd crno-beli vraćaju pognutih glava, pošto su ispustili maltene dobijen meč i Nanteru ostavili dva boda koja ga pozicioniraju na četvrto mesto Grupe A, sa mnogo većim šansama za plasman u TOP 16: 62:61 (17:19, 18:10, 12:18, 15:14).

Iz prostog razloga što Francuzi imaju dve pobede više od tima Duška Vujoševića, koji će naredne sedmice morati da savlada Budiveljnik u Beogradu, kako bi zadržao makar teoretske šanse za prolaz dalje, a onda da napravi senzaciju (eventualnim slavljem nad Fenerbahčeom ili CSKA), koja mu je večeras izmakla bukvalno u završnim sekundama.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme meča u hali Karpentije obeležila je revija promašaja, u kojoj su se bolje snašli Francuzi. Mada ni jedni ni drugi nisu blistali u tom delu igre, Nanter je pet poena prednosti stekao zahvaljujućči fantastičnom ofanzivnom skoku, koristeći zbunjenost Partizanovih košarkaša pod košem. Crno-belima u tom delu igre odgovaralo je očajan šut spolja domaćina, pa je Dragan Milosavljević trojkama, uz pomoć minijatura Lovernja, Muslija i Kinsija uspeo da dobije održi goste na podnošljivi minus na velikom odmoru (29:35).

Kao po komandi, Parni valjak je početkom drugog poluvremena ubrzao i u odbrani i u napadu, a kontorlom skoka uspeo da dovede utakmicu u egal, pa je četvrtom trojkom Milosavljevića, u 25. minutu, srpski predstavnik stekao vođstvo 42:41, da bi nesuđeno pojačanje Crvene zvezde Ali Traore brzopotezno vratio domaćina u život i meču doneo notu još veću neizvesnosti.

Sjajna kontra Gagića, trojka Kinsija i onda delekometni hitac Bogdanovića nagovestili su da crno-beli mogu da velike pobede, ali je isti igrač u pretposlednjem napadu, pri rezultatu 61:60 ''prodao'' loptu, posle čega je Milosavljević napravio faul i omogućio Nanteru da pogodio slobodna bacanja, posle kojih je ostzalo samo pet sekundi za poslednji napad koji iz teške pozicije nije uspeo da realizuje kapiten i večeras najefikasniji igrač Partizana.

---------------------------------------------------------------------------
NANTER – PARTIZAN 62:61 (17:19, 18:10, 12:18, 15:14)

Nanter: Enzuli 8, Žudit 2, Žete -, Korosan -, Lajti 11 (8sk), Mičam 14, Foster -, Toms 5, Traore 8, Denijels 11 (6sk), Pasav 3.

Partizan: Aranitović –, Lovernj 6, Dalo 5, Milutinov 2, Milosavljević 16 (4/8 za tri), Bogdanović 12 (5sk), Gagić 4, Musli 4, Šalić -, Andrić -, Kinsi 12 (3/4 za tri), Bezbradica -

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaEvropaKK NanterKK PartizanFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara