"Ivan Šaponjić i Nemanja Petrović "
"Ivan Šaponjić i Nemanja Petrović "

Partizan lansira još dva klinca, Šaponjić vraćen u omladince

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.14. | 14:26

Tandem Teleoptika, Matija Ljujić i Dejan Georgijević od ponedeljka na pripremama crno-belih

Ivan Šaponjić i Nemanja Petrović Sastankom u Sportskom centru Zemunelo, uobičajenim medicinskim testovima i uvodnim lakšim treningom, fudbaleri Partizana u ponedeljak počinju pripreme za prolećnu sezonu, pojačani četvoricom igrača (Drinčića, Vulićevića, Trajkovića i Škuletića) i tandemom iz Teleoptika.

Od premijernog treninga, na raspolaganju Marku Nikoliću biće Dejan Georgijević i Matija Ljujić, dolaze iz filijale crno-belih i za njih je, na osnovu igara Prve lige, procenjeno da zaslužuju šansu da treniraju sa seniorskim sastavom.

Izabrane vesti

Georgijević (20 godina) je jesenas postigao četiri gola na 11 mečeva i pojačaće konkurenciju u špicu, gde su novom treneru na raspolaganju samo dva zdrava igrača: Petra Škuletića i Ismaila Beka Fofanu, za koga su lekarske analize pokazale da može nesmetano da se vrasti na teren, posle skoro jednomesečnog boravka u bolnici. Inače, Georgijević je već imao priliku da oseti atmosferu prvog tima, pošto ga je nekadašnji šef struke Aleksandar Stanojević vodio Rumuniju na prijateljski meč sa Ploeštijem, dok je kod Vuka Rašovića jesenas odigrao nekoliko kontrolnih utakmica protiv nižerazrednih tuimova.

Jednako Georgijeviću u prvom delu prvenstva bio je efikasan i Matija Ljujić (22 godine, četiri gola na 11 susreta). Reč je o momku rođenom u Prijepolju, koji se najbolje snalazi na poziciji ofanzivnog veziste i koji je nekoliko puta bio na pragu prvog tima (jesenas korišćen na test mečevima), a sad će konačno dobiti šansu da špokaže šta zna. 

Za razliku od njih dvojice, opremu crno-belih neće zadužiti Ivan Šaponjić (16). Odlukom Marka Nikolića, talentovani špic je vraćen na dokazivanje u omladinski pogon, procenjeno je da će tamo imati više prostora za igru i napredak, ali će, usled činjenice da je registrovan za prvi tim u svakom trenutku moći da se stavi na raspolaganje novom treneru.

Iz Partizana je potvrđeno da će okupljanju prisustvovati 31 igrač, među njima i Nemanja Kojić, koji je nedavno operisan na Klinici za ortopediju i hirurgiju na Banjici. Prvi trening u 2014. sa crno-belima odradiće i Stefan Aškovski, kome je istekla pozajmica Donjem Sremu, ali će se levi bek narednih dana priključiti fudbalerima Napretka, dok su Branko Pauljević i Filip Knežević u obavezi da se jave na početak priprema niškog i kragujevačkog Radničkog, gde će provesti i drugi deo prvenstva.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ivan ŠaponjićMatija LjujićZima 2014SuperligaSrbijaFK PartizanDejan Georgijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara