Partizan na bekovski pogon, debitovao Enake (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.07.18. | 19:54

Crno-beli lagano protiv Gorice - 3:0

Nova pobeda Partizana na pripremama u Sloveniji. Osvajač kupa Srbije u kontrolnom meču odigranom u Stojnici savladao je slovenačkog prvoligaša Goricu sa 3:0, a debi u crno-belom dresu imao je Rumun Gabrijel Enake.

Ovo je Partizanu bila četvrta pripremna utakmica u Sloveniji i treća pobeda, bez primljenog gola. Crno-beli su jedino poklekli u duelu sa ruskim prvoligašem Rostovom.

Izabrane vesti

Beograđane u Sloveniji očekuje još jedna provera i to u utorak kada će odmeriti snage sa ukrajinskom Zorjom. To će ujedno biti i generalna proba za duel Rudarom iz Pljevalja u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. A prvi duel na programu je 12. jula u Nikšiću.

Bilo kako bilo, trener crno-belih Miroslav Đukić napravio je par zanimljivh poteza. Odlučio je da kao startere na štoperskim pozicijama pošalje Marka Jevtovića i Nemanju G. Miletića kojima to nisu prirodna mesta u timu. Tek kasnije u igru je ušao Milan Mitrović.

Valja napomenuti da novajlija u zadnjoj liniji, Španac Mark Valijente nije bio ni na klupi za ovu utakmicu, ali je zato debi u crno-belom dresu imao Rumun Gabrijel Enake. On je u 74. minutu zamenio Miroslava Vulićevića.

Partizan je do prednosti došao u 14. minutu preko Ožegovića, Juri Vakulko je centrirao, lopta se odbila do napadača Partizana kojem nije bilo teško da iz neposrene blizine pogodi mrežu.

Crno-beli su prednost duplirali u 69. minutu, a strelac je bio Miroslav Vulićević koji je došao do lopte na nekih 20-ak metara od gola, raspalio po njoj i pogodio pravo u rašlje.

Odličnu partiju bekova Partizana zaokružio je Slobodan Urošević šest minuta pre kraja utakmice. Kokir je izveo korner, a defanzivac se crno-belih se lepo snašao i postavio konačan rezultat.

Inače, u prvom poluvremenu Partizan je mogao još koji put da zatrese protivničku mrežu. Po jednu šansu propustili su Juri Vakulko i raspoloženi Urošević, dok je na drugoj strani golman Filip Kljajić izašao kao pobednik u duelu sa Smailagićem.

PARTIZAN – GORICA 3:0 (1:0)
/
Ožegović 14, Vulićević 70, Urošević 85/

Stadion: Športni park NK Stojinci
Gledalaca: 100
Sudija: Roman Glažar

Partizan: Kljajić (od 46. Popović), Vulićević (od 74. Enake), Jevtović (od 74. Mitrović), N.G. Miletić, Urošević, Vakulko, Kosović, Ivanović (od 60. Strahinja Jovanović), Đerlek (od 69. Kokir), Tavamba (od 69. Ilić), Ožegović.

Klupa: Popović, Šehović, Mitrović, Strahinja Jovanović, Kokir, Gabrijel Enake, Miletić (P) Nemanja, Saša Ilić.

Foto: FK Partizan


tagovi

Gabrijel EnakeMiroslav ĐukićMark ValijenteOgnjen OžegovićMiroslav VulićevićSlobodan Urošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara