"Radost crno-belih"
"Radost crno-belih"

Partizan na bod od titule: Leonardo i Đurđević, to je šampionska kombinacija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.05.17. | 20:45

Crno-beli golovima dvojice najboljih igrača slavili pred punim tribinama na Čairu i došli na korak od osvajanja prvog mesta u Superligi

 

Radost crno-belih

Izabrane vesti

Titula je blizu Humske! Posle godinu dana pauze, sva je prilika da će šampionski pehar opet da zasija u muzeju na prvom spratu Partizanovog stadiona, a na ulaz u trofejnu salu doneli su ga isti oni momci koji celu sezonu igraju u transu. Leonardo da Silva Soza i Uroš Đurđević, najbolji napadački tandem otkako se igra Superliga (od 2006) pokorili su Niš i omogućili crno-belima luksuz da u poslednjem kolu odigra čak i nerešeno.

Naslov državnog prvaka je blizu, baš blizu za crno-bele, od njega ekipu Marka Nikolića deli samo 90 minuta susreta sa lučanskom Mladosti, gde mu "važe" i pobeda i remi, a njegovi ključari biće brazilski ofanzivac i kapiten mlade reprezentacije Srbije. Kao i u većem delu prvenstva, kad nije išlo ili kad bi se protivnik zabarikadirao, povukli su njih dvojica Parni valjak napred i dovezli ga u ciljnu ravninu.

Leonardo

Protiv Radničkog, pred 15.000 ljudi, od koji je bar 80 odsto na stadionu bilo naklonjeno gostima, tandem Đu-Le pogodio je u razmaku od tri minuta, za vođstvo 2:0, a samo malo kasnije Đurđević je još jednom tresao mrežu za konačnih 3:0 i najavu šampionske žurke u nedelju popodne. 

Nije to bila šampionska igra, nije bilo vrcavih poteza, ali su se dva vanredna ispostavila ključnim. Verovatno za rasplet prvenstva. Posle neubedljivog prvog poluvremena, Leonardo je „naoštren“ istrčao na drugo i u 55. minutu sačekao pas „ispod zemlje“ danas zapaženog Marka Jankovića, obišao golmana Zogovića i razveselio severnu stranu stadiona koju su okupirali Grobari. 

Još se slavlje gostujućih navijača nije stišalo, a povod za novu radost dao im je Đurđević. Fenomenalni napadač je u 58. minutu iskoristio pas glavom Leonarda i pokazao da ta kombinacija  funkcioniše kao podmazana. Još kad je pred kraj, na dodavanje Marka Jevtovića, pogodio za 3:0 čini se da smo dobili i najboljeg strelca lige sa 24 gola. Osim ako Leonardo ne odluči da het-trikom protiv Mladosti uzme Zlatnu kopačku.

Koliko su dominantni Đurđević i Leonardo najbolje se vidi po podatku da im je ovo bila 11. utakmica na kojoj su zajednički bili strelci. A sve pre prvog pogotka, utakmica je bila takva da su napetost i nervoza mogli su se da se „seku“ u vazduhu. Sa tribina Čaira preneli su se i na teren, gde su Radnički i Partizan u prvom poluvremenu delovali kao da igraju neki sport koji ni „f“ zajedničkog sa fudbalom nema. Dosta faulova, padanja, foliranja, udaranja ispod pojasa, pokušaja da se na nedozvoljen način stekne prednost obeležili su uvod utakmice, u kojoj je glavni sudija Zoran Široki držao sve pod kontrolom. Nijednog trenutka arbitar iz Smederava nije gubio kontrolu, ali nisu ni igrači Milana Rastavca i Radoja Smiljanića (vodio ekipu u odsustvu Marka Nikolića) bogzna šta pokazali, čime bi opravdali goromoglasno najavljene ambicije da idu na tri boda. 

Marko Nikolić bio je na tribinama Čaira

Što se, možda, može opravdati velikim ulogom i za jedne i za druge. Jedan soloprodor Marka Jankovića, u kome je dvaput imao priliku da šutne (a nije), neprecizan udarac densokrilonog veziste posle akcije Nemanje Mihajlovića i izbijena lopta na gol-liniji posle pokušaja glavom Lazara Ćirkovića sve su što je Partizan stvorio do pauze. Premalo.

Nije se ni „Real sa Nišave“ pretrgao. Nije, ruku na srce, mogao pored vrlo dobro organizovane odbrane gostiju, međutim, i ona je u pojedinim trenucima ilustrovala koliko je utakmica napeta, pa su Vulićević i Leonardo morali da izbacuju lopte u korner iz peterca, posle pokušaja Nemanje Kojića i Saše Stojanovića. Upravo je pomenuti Kojić najviše mučio bivši klub, ali daleko od gola, te prave opasnosti po Nemanju Stevanovića nije bilo. Uprkos dve-tri vrlo lepe akcije domaćina u polju, tek da kapiten Aleksandar Jovanović i iskusni Stojanović pokažu kako umeju da „zarolaju“ loptu. Bez efekta.

Radničkom je čast spasao rezervista Dušan Živković, efektnim golom pred kraj, kad je sve već bilo rešeno. Nedovoljno da pokvari žuru Grobara u Nišu, koji su skandirali Marku Nikoliću i pustili glas pesmom: „Slaviće se titula“.

Leonardo i Đurđević u akciji

SUPERLIGA SRBIJE, 36. KOLO

Radnički – Partizan 1:3 (0:0)
/Dušan Živković 85 - Leonardo 55, Đurđević 58, 78/

Niš; Stadion Čair; Gledalaca: 15.000; Sudija: Zoran Široki (Smederevo); Žuti kartoni: (Radnički), Ćirković, Tavamba (Partizan)

RADNIČKI: Zogović – Petrović, Bulatović, Živković, Stanković – Arsić, Tomić – Jovanović (od 78. Živković), Stojanović (od 66. Popara), Travančić (od 72. Mrkić) – Kojić. Trener: Milan Rastavac.

PARTIZAN: Stevanović – Vulićević, Milenković, Ćirković, Miletić – Jevtović, Kosović – Janković (od 84. Radin), Leonardo, Mihajlović (od 77. Đuričković) – Đurđević (od 82. Tavamba). Trener: Radoje Smiljanić.

PLEJ-OF, 6. kolo:

Javor – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
/Kanga 38pen, Donald 77, Boaći 87pen/

Mladost Lučani – Napredak 3:2 (1:1)
/Bojić 5, 55, 89 – Šljivić 27pen, 77/

Radnički Niš – Partizan 1:3 (0:0)
/Živković 85 – Leonardo 55, Đurđević 58, 78/

Voždovac – Vojvodina 0:2 (0:1)
/Jovančić 43, Trujić 84/

(Foto: STAR SPORT)


tagovi

leonardoFK PartizanRadnički NišSrbijaSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara