""
""

Partizan na kolenima u Hercegovini, konkurencija odmiče

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.01.13. | 20:48

Široki pobedio crno-bele 87:80 i udaljio ih iz borbe za prvo mesto jer Igokea sada beži sa tri pobede više, a Zvezda ima šansu da se osami na drugoj poziciji

 

Izabrane vesti

Taman kada se učinilo da je Partizan izašao iz krize i kada je vezao dve pobede, crno-beli su opet razočarali svoje navijače i doživeli novi neuspeh koji ih je još više udaljio od prvog mesta na tabeli Jadranske Lige. Srpski šampion je doživeo poraz 87:80 u Širokom Bijegu u meču u kojem su imali mnogo oscilacija. Sada im Igokea ozbiljno beži sa čak tri pobede više, dok Crvena zvezda ima šansu da pobedom nad Cedevitom sutra preuzme samostalno drugu poziciju. Partizan je definitivno u krizi u kakvoj nije bio u prethodnih par godina...

Odsustvo povređenog kapitena Lučića svakako jeste bio hendikep pred gostovanje u Hercegovini, ali ne i ključni faktor poraza. Ubojit šut za tri poena košarkaša Širokog, loša realizacija penala od strane crno-belih i odsustvo dominacije u reketu su možda glavni razlozi poraza Partizana.

Široki je poznat kao nezgodan domaćin na čijem terenu često znali da se okliznu favoriti, a to su dokazali večeras već u prvoj četvrtini kada su izrešetali koš Partizana. Već posle deset minuta igre su imali ogromnih 25:18 i bilo je jasno da je Partizan u problemu. Ipak, u drugom kvartalu Beograđani su uzvratili istom merom što je bio i najbolji period u njihovoj igri. Na krilima Muslija, Gordona i sjajnog Bogdanovića, crno-beli prave seriju od 14:0 i vraćaju meč u egal. U poslednjim sekundima prvog poluvremena Bogdanović je trojkom doneo izjednačenje Vujoševićevim izabranicima.

I kada se očekivalo da u drughom poluvremenu nastave gde su stali, crno-beli su opet ispali iz koloseka. Razigrali su se Šutalo, Džons i Ramljak u taboru Hercegovaca i sa projektilima van linije 6,75 vratili Široki na mirnih 64:55. U tom momentu Široki je imao sjajnih 50 odsto šuta za tri poena (10 od 20). U finišu meča Šutalo je bio nepogrešiv, što iz igre što sa linije slobodnih bacanja, a kada je pogodio trojku za 69:60, bilo je jasno da je Partizanu potrebno čudo, pa da se opet vrati u igru. Partizan je za tri minuta uspeo da postigne samo dva poena i Široki je mirno priveo meč kraju.

U taboru domaćih najefikasniji je bio Šutalo sa 21 poenom, Šakić je dodao 16, a Džons 12. Kod Partizana Bogdanović je dao 12 poena bez promašaja iz igre, a po 11 su dodali Musli, Gordon, Bertans i Gordić. Razočarali su Francuzi Vesterman i Lovernj. Prvi je dao samo šest poena uz 3/0 šut za tri poena i samo dve asistencije, dok je novajlija Lovernj ubacio samo jedan poen.

Pred Partizanom su sada teški ispiti protiv Budućnosti u Pioniru i Radničkog u Kragujevcu i ukoliko se u tim mečevima ne vrate na pobednički kolosek, pod znakom pitanja bi mogao da bude i plasman u plej of.

 

ABA liga, 17. kolo:

Cibona - Krka 78:86 (22:23, 23:18, 15:20, 18:25)
Široki - Partizan 87:80 (28:15, 15:28, 21:12, 23:25)
Split – Igokea 60:68 (21:20, 9:15, 14:17, 16:16)
Budućnost - Solnok 88:63 (26:19, 26:21, 19:9, 17:14)

Nedelja
Olimpija - Zadar
Crvena zvezda - Cedevita

Ponedeljak
Radnički - MZT

(FOTO: MN Press)


tagovi

Bojan BogdanovićDuško VujoševićJadranska ligaMarko ŠutaloFK PartizanŠirokiŠiroki BrijegSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara