Partizan na mestu stradanja: Sad stvarno ne sme da bude greške

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.07.18. | 10:53

Crno-beli pod pritiskom moranja u večerašnjem meču protiv Dinama iz Vranja (19 časova)

Poraz od Radnika, zatim mršava partija protiv Trakaija. Početak je sezone, ali fitilj Partizanovih prava na grešku je odavno izgoreo. Na mestu prošlonedeljnog stradanja, na stadionu Radnika, crno-beli prosto moraju da pobede Dinamo iz Vranja (19 časova).

Tri boda nameću se kao jedina opcija zbog smirivanja trusnog tla u Humskoj. Zbog toga Miroslav Đukić neće mnogo eksperimentisati. Šansu će dobiti gotovo identičan tim koji je imao probleme, ali na kraju izvojevao više nego zasluženu pobedu u sudaru sa litvanskim predstavnikom.

Izabrane vesti

To znači da ćemo ponovo u nešto ofanzivnijoj ulozi videti Danila Pantića, kome će u kreaciji pomagati Đorđe Ivanović i Sejduba Suma. Iza njih će igrati Saša Zdjelar i Nebojša Kosović.

Crno-beli su u prethodnom periodu imali mnogo problema sa defanzivnom orjentisanim rivalima. Baš zbog toga je Miroslav Đukić bio odmeren u najavi meča.
„Mučimo se protiv zatvorenih odbrana. Protiv Dinama se i Crvena zvezda mučila. Postigla je gol tek u 41.minutu posle odbijene lopte i kornera. Dinamo je jako čvrst rival“, rekao je Miroslav Đukić.

Odbrana Partizana je sačuvala mrežu u svim evropskim utakmicama ove sezone. Poklekla je protiv Radnika. Međutim, Đukić apostrofira učinak Španca Valijentea.
„On je bio najbolji protiv Litvanaca. Nijednom nije imao tri dodira, najviše dva, 80 odstvo jedan. Ubrzava igru, rival ne može da se postavi. Ako vi primite loptu, pa se zagradite, okrenete, protivnik zatvori sve prostore“, pojasnio je Đukić.

Sa druge strane za Vranjance večerašnji duel ima prefiks istorijskog. Trener Dragan Antić, popularni Recko, je optimista.
„Partizan ima jaku ekipu, ali primetno je da su u blagoj krizi. Sa druge strane i mi polako formiramo tim i tražimo pojačanja. Pojedini igrači su nam se priključili pre dve sedmice, sada su se dvojica povredila. Međutim, nećemo se unapred predati“, rekao je Dragan Antić.

DINAMO – PARTIZAN (19 ČASOVA, TV Arena)

Stadion: Radnika

Sudija: Novica Anđelovski

DINAMO (4-2-3-1): U-Đurić – N.Đurić, Tasić, Lalatović, Vukajlović – Okomijan, Nedeljković, Antić, Dimitrov, Sićović – Suraka.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Enake, N.R.Miletić, Valijente, N.G.Miletić – Kosović, Zdjelar, Ivanović, Pantić, Suma - Rikardo.

SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota

Zemun - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Simić 90+5 - Fofana 83/

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)
/Gigić 32/

Mladost L - Radnik 1:0 (0:0)
/Radivojević 51/

Proleter - Voždovac 2:1 (0:0)
/Mirosavljev 48, Čović 87 - Stuparević 61/

Rad - Čukarički 0:3 (0:1)
/Ovusu 35, Stojanović 73, Docić 86/

Nedelja:
17.00: (2,15) Bačka (3,00) Spartak (3,50)
19.00: (9,00) Dinamo (5,50) Partizan (1,27)
19.00: (1,27) Crvena zvezda (5,50) Radnički (N) (9,00)


tagovi

Mark ValijenteMiroslav Đukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara