""
""

Partizan ne skida stolice sa severa, ali smanjuje kapacitet za derbi

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.04.14. | 13:28

Meč u Humskoj obezbeđivaće oko 750 redara, UEFA neće tolerisati propuste

Partizan je pre mesec i po dana našminkao stadion, obojio ga u crno-belo i nikome u Humskoj 1 ne pada na pamet da uoči 146. večitog derbija skida novopostavljene stolice sa severne tribine, iako postoji rizik da bi navijači Crvene zvezde mogli da unište deo imovine večitog rivala.

Uostalom, takve scene su bile redovne u skorijoj prošlosti, međutim, tri dana uoči derbija sa crno-bele strane Topčiderskog brda ističu da je i sa tehničke strane nemoguće prionutio na novi posao.
Stolice koje smo nedavno postavili, ne možemo da skinemo, jer kao što je poznato iza svake postavljene stolice postoji metalna potkonstrukcija. Sa druge strane ni delegat sigurno ne bi dozvolio tako nešto“, predočio je u razgovoru sa Politiku Aleksandar Stepanović, direktor stadiona Partizana. „Iskreno, mogli smo da ostavimo stare stolice, ali to bi bilo krajnje neozbiljno od strane našeg kluba. Sve smo učinili da posle više od 15 godina stadion dobije nove stolice“.

Izabrane vesti

Stepanović je pozvao pristalice oba kluba na fer navijanje, ali se navijači obično ogluše o takve apele. Ipak, za utakmicu visikog rizika potreban je i veći broj ljudi od uobičajenog da bi se  obezbedio meč.
Na prethodnim utakmicama bilo je između 700 i 750 redara. Isti broj očekujem i u subotu, dok će MUP u skladu sa ovlašćenjima i u dogovoru sa našim komesarom za bezbednost Živkom Šljukićem i komesarom za bezbednost FSS-a, odrediti optimalan broj pripadnika policije, kako bi sve proteklo u najboljem redu“.

Stepanović je dodao i da će kapacitet Partizanovog stadiona biti smanjen za deset posto.
To praktično znači da će derbi gledati uživo oko 27.000 navijača. Navijače oba kluba moraju da znaju da će nas u subotu gledati cela Evropa. Više niko iz UEFA neće tolerisati greške i biće rigorozni. Ovim putem apelujem na navijače da se ponašaju korektno, da ne dozvole ništa ružno što bi moglo da šteti klubovima, čak i izbacivanjem iz evropskih takmičenja. Jednom moramo da shvatimo da smo sami krojači svoje sudbine“, upozorio je Aleksandar Stepanović.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Superligastolicestadion PartizanaSrbijaFK PartizanAleksandar Stepanović146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara